Recept zoekresultatenGestoofde lente-uitjes met za'atar
Delhaize logo
  • Gestoofde lente-uitjes met za'atar
    A

Gestoofde lente-uitjes met za'atar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Bijgerechten
Gestoofde lente-uitjes met za'atarA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 bussel lente-uien
  • 1 citroen
  • 1 el honing
  • 2 el maisolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl gegrilde sesamzaadjes
  • Za'atar
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • 1 bussel lente-ui

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Maïsolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    5,41 €/l
    €5,41
    S1971110500006180000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd + kooktijd: 20 min.

    1. Leg de hele teentjes knoflook in de gloeiende houtskool en laat ze 20 min. bakken.
    2. Kook de bussel lente-uitjes gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, laat ze onder koud water schrikken en bestrijk ze volledig met de maisolie. Gril de lente-uitjes heel kort op de barbecue.
    3. Meng ze met de honing, maisolie, geriste takjes tijm, geroosterde sesamzaadjes, za'atar, peper en zout. Voeg de gepelde teentjes knoflook toe, bestrooi met fijngeraspte zeste van een biocitroen en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 693; energie (kCal): 167; vetten (g): 12,2; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 6,6; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 199,56
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Bijgerechten
    • Gestoofde lente-uitjes met za'atar
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Maïsolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    5,41 €/l
    €5,41
    S1971110500006180000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000