Recept zoekresultatenBloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpickles
Recept zoekresultatenBloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpickles
Delhaize logo
  • Bloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpickles
    Nutri-Score A

Bloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpickles

Bloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpicklesA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 bloemkool
  • 250 g kikkererwten
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el tahini
  • 2 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • Za'atar
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • 1/2 bloemkool (voor de pickles)
  • 1 bussel radijzen (voor de pickles)
  • 150 g kristalsuiker (voor de pickles)
  • 3,5 dl water (voor de pickles)
  • 1 dl witte wijnazijn (voor de pickles)
  • 2 blaadjes laurier (voor de pickles)
  • 5 jeneverbessen (voor de pickles)
  • 2 kruidnagels (voor de pickles)
  • 2 steranijzen (voor de pickles)
  • 30 g zout (voor de pickles)
  • 1 bloemkool
  • 250 g kikkererwten
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el tahini
  • 2 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • Za'atar
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • 1/2 bloemkool (voor de pickles)
  • 1 bussel radijzen (voor de pickles)
  • 150 g kristalsuiker (voor de pickles)
  • 3,5 dl water (voor de pickles)

Begin met koken

: 35 min. + 45 min. kooktijd (+ 1 nacht week- en rusttijd)
  1. 1
    Begin met de pickles: maak de radijzen schoon, maar verwijder hun steeltjes niet volledig. Snijd de ½ bloemkool, met zijn kleine malse blaadjes, in 8 stukken en doe ze met de radijzen in een Weckpot of een gelijkaardige bokaal. Breng het water met alle andere ingrediënten aan de kook. Overgiet er de groenten mee (ze moeten volledig ondergedompeld zijn), sluit de pot en bewaar tot 3 weken op een koele plek, maar niet in de koelkast. Hoe langer je wacht, hoe lekkerder!
  2. 2
    Doe de kikkererwten in de groentebouillon, zet ze in de koelkast en laat ze 1 nacht weken.
  3. 3
    ‘Schil’ de buitenkant van de bloemkool volledig met een dunschiller tot een soort couscouskruimels. Meng ze met 2 el olijfolie, za’atar en fleur de sel, naar eigen smaak. Houd apart.
  4. 4
    Snijd de rest van de bloemkool in stukken en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een stoofpot met de zonnebloemolie en het gehakte teentje knoflook. Verwijder het schuim uit de kom met de kikkererwten en giet ze met hun bouillon in de stoofpot. Breng aan de kook, laat 45 min op een zacht vuurtje sudderen en laat afkoelen. Giet af, maar bewaar de bouillon. Mix met de tahini, de mosterd en een beetje bouillon (± 1 dl) tot een gladde houmous. Hoe soepeler de houmous, hoe gemakkelijker je er met brood van kunt smullen. Breng verder op smaak.
  5. 5
    Lepel wat ‘bloemkoolcouscous’ op de houmous. Werk af met een beetje olijfolie en za’atar. Serveer met de pickles en met brood.
  1. 1
    Begin met de pickles: maak de radijzen schoon, maar verwijder hun steeltjes niet volledig. Snijd de ½ bloemkool, met zijn kleine malse blaadjes, in 8 stukken en doe ze met de radijzen in een Weckpot of een gelijkaardige bokaal. Breng het water met alle andere ingrediënten aan de kook. Overgiet er de groenten mee (ze moeten volledig ondergedompeld zijn), sluit de pot en bewaar tot 3 weken op een koele plek, maar niet in de koelkast. Hoe langer je wacht, hoe lekkerder!
  2. 2
    Doe de kikkererwten in de groentebouillon, zet ze in de koelkast en laat ze 1 nacht weken.
  3. 3
    ‘Schil’ de buitenkant van de bloemkool volledig met een dunschiller tot een soort couscouskruimels. Meng ze met 2 el olijfolie, za’atar en fleur de sel, naar eigen smaak. Houd apart.
  4. 4
    Snijd de rest van de bloemkool in stukken en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een stoofpot met de zonnebloemolie en het gehakte teentje knoflook. Verwijder het schuim uit de kom met de kikkererwten en giet ze met hun bouillon in de stoofpot. Breng aan de kook, laat 45 min op een zacht vuurtje sudderen en laat afkoelen. Giet af, maar bewaar de bouillon. Mix met de tahini, de mosterd en een beetje bouillon (± 1 dl) tot een gladde houmous. Hoe soepeler de houmous, hoe gemakkelijker je er met brood van kunt smullen. Breng verder op smaak.
  5. 5
    Lepel wat ‘bloemkoolcouscous’ op de houmous. Werk af met een beetje olijfolie en za’atar. Serveer met de pickles en met brood.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 299; energie (kCal): 72; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 4,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 343,73
Orientaals
Vegan
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Tahini
    3 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zaatar

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Aubergine | Bio
    1 st
    Bio
      1
      79
    • Bonduelle Kikkererwten | 2+1 Gratis
      3 x 130 gr
      Promo
      3
      78
    • 365 Bouillon | Groenten | Vetarm
      120 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      45
    • Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
      • Delhaize Rode radijzen | Bussel
        1 st
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        1
        09
      • Zusto Suiker | Vervanger
        300 gr
        4
        39
      • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
        8 x 33 cl
        -33.33% voor 3
        6
        55
      • Delhaize Azijn | Witte wijn
        50 cl
        1
        69
      • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
        2 × 4 gr
        -10% voor 3
        2
        15
      • Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
        21 gr
        -10% voor 3
        4
        59
      • Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
        24 gr
        -10% voor 3
        5
        89
      • Santa Maria Kruiden | Steranijs
        2 × 15 gr
        -10% voor 3
        2
        85
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
        300 gr
        1
        39
      • Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        39
      • Delhaize Olie | Zonnebloem
        1 l
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        2
        05
      • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
        35 gr
        -10% voor 3
        4
        29
      • Delhaize Fleur de sel | Guerande
        125 gr
        3
        55

      Totaal:

      €47,86