Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel

Productterugroeping:« Courgette bio van het merk Delhaize »Lees meer >

Geniet tot en met 11 september van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGeroosterde bloemkoolsteaks, groene hummus en gebakken garnalen met chili
Delhaize logo
  • Geroosterde bloemkoolsteaks, groene hummus en gebakken garnalen met chili
    B

Geroosterde bloemkoolsteaks, groene hummus en gebakken garnalen met chili

Geroosterde bloemkoolsteaks, groene hummus en gebakken garnalen met chiliB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 1 bloemkool
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 2 citroenen
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3 el tahini
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • enkele draaien van de ‘Chili Explosion’
  • peper
  • zout
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 1 bloemkool
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 2 citroenen
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3 el tahini
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • enkele draaien van de ‘Chili Explosion’
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden) en bewaar de restjes voor een aperitief. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op, smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
2
Giet de kikkererwten af en spoel ze. Verwijder de dikste steeltjes van de peterselie. Doe de kikkererwten en de peterselie in de beker van de mixer. Mix ze fijn met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout. Giet er indien nodig een beetje water bij en breng verder op smaak.
3
Pel de ontdooide garnalen. Bak ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid naar eigen smaak met enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion.
4
Dresseer de hummus op de borden en leg er de bloemkoolsteaks bovenop. Voeg de garnalen toe, 1 citroenpartje en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken (begin in het midden) en bewaar de restjes voor een aperitief. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bloemkoolplakken op, smeer ze in met olijfolie en bak ze 35 min. Draai ze halverwege de kooktijd voorzichtig om.
2
Giet de kikkererwten af en spoel ze. Verwijder de dikste steeltjes van de peterselie. Doe de kikkererwten en de peterselie in de beker van de mixer. Mix ze fijn met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout. Giet er indien nodig een beetje water bij en breng verder op smaak.
3
Pel de ontdooide garnalen. Bak ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid naar eigen smaak met enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion.
4
Dresseer de hummus op de borden en leg er de bloemkoolsteaks bovenop. Voeg de garnalen toe, 1 citroenpartje en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 144 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 6,4 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 9,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 144 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 6,4 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 9,5 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scampi | Met Staart | Bio
Delhaize Scampi | Met Staart | Bio
125 gr
Bio
    4
    29
    Aubergine | Bio
    Delhaize Aubergine | Bio
    1 st
    Bio
      1
      99
      Kikkererwten
      Delhaize Kikkererwten
      240 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      70
      Citroenen
      Delhaize Citroenen
      500 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      35
      Delhaize Bladpeterselie | Verpakt

      Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

      Kruiden | Komijn | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
      38 gr
      1
      95
      Kruiden | Chili explosion mix
      Santa Maria Kruiden | Chili explosion mix
      70 gr
      5
      55

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      5
      25
      Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
      Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
      45 gr
      Bio
        2
        89
        Zout | Keuken
        365 Zout | Keuken
        1 kg
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        35
        Totaal:
        €17,32