Productterugroeping:« Stronkje fruit van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenGepaneerde champignons en peterseliemayonaise
Delhaize logo
  • Gepaneerde champignons en peterseliemayonaise
    C

Gepaneerde champignons en peterseliemayonaise

door Jeroen De Pauw
Gepaneerde champignons en peterseliemayonaiseC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 eieren
  • 250 g witte champignons
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1/4 bosje krulpeterselie
  • 100 g kruidenpaneermeel peterselie-paprika
  • 4 el maizena
  • 60 g mayonaise
  • friteuse
  • peper
  • zout
  • 2 eieren
  • 250 g witte champignons
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1/4 bosje krulpeterselie
  • 100 g kruidenpaneermeel peterselie-paprika
  • 4 el maizena
  • 60 g mayonaise
  • friteuse
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 2 min. kooktijd
1
Snijd de steeltjes van de champignons (bewaar ze bij voorbeeld voor een soep). Rol de hoedjes in de maizena en schud ze in een zeef. Haal de hoedjes door de losgeklopte en gekruide eieren (gebruik een tang, dat werkt gemakkelijker). Rol ze dan in het paneermeel en leg ze op een groot bord. Laat ze 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt, zo wordt de korst harder.
2
Hak de peterselie grof, doe hem in de beker van de mixer en mix hem, met het geperste teentje knoflook en de mayonaise, tot een homogene saus fijn. Breng verder op smaak.
3
Dompel de champignons in de olie op 180°C (heet, maar niet dampend) en bak ze mooi goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien warm op bij het aperitief, met de saus en citroenpartjes.
1
Snijd de steeltjes van de champignons (bewaar ze bij voorbeeld voor een soep). Rol de hoedjes in de maizena en schud ze in een zeef. Haal de hoedjes door de losgeklopte en gekruide eieren (gebruik een tang, dat werkt gemakkelijker). Rol ze dan in het paneermeel en leg ze op een groot bord. Laat ze 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt, zo wordt de korst harder.
2
Hak de peterselie grof, doe hem in de beker van de mixer en mix hem, met het geperste teentje knoflook en de mayonaise, tot een homogene saus fijn. Breng verder op smaak.
3
Dompel de champignons in de olie op 180°C (heet, maar niet dampend) en bak ze mooi goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien warm op bij het aperitief, met de saus en citroenpartjes.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 196 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 15,8 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 6,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 196 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 15,8 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 6,1 g
Frans
Vegetarisch
Aperitief
Hapjes