1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes af volgens de instructies op de verpakking. Bak de chipolata’s op een zacht vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook alles 7 min. in een grote kookpot gezouten water. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe, breng opnieuw aan de kook en giet na 1 min. kooktijd af. Laat de groenten in ijskoud water schrikken, zo stopt het kookproces en behouden ze hun mooie kleur!
3
Hak 1 rode ui en doe hem in de beker van de mixer met de broccoli, de erwtjes, 4 el olijfolie, citroensap (naar eigen smaak), de komijn, de paprika, Espelettepeper en zout. Mix tot een mooi gladde textuur.
4
Rasp de geschilde wortelen en meng ze met citroensap, 2 el olijfolie, peper en zout. Hak de 2de rode ui fijn.
5
Snijd de broodjes open en garneer ze met guacamole, chipolata’s, wortelen en rode ui.
6
Tip: breng je guacamole op smaak met een handvol koriander als je dat in huis hebt (en lust). Bereid de toppings (stap 1 tot 4) van tevoren voor en bewaar ze in de koelkast. Bak de broodjes af en beleg ze (stap 5) vlak voor het serveren voor de beste smaak!
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes af volgens de instructies op de verpakking. Bak de chipolata’s op een zacht vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook alles 7 min. in een grote kookpot gezouten water. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe, breng opnieuw aan de kook en giet na 1 min. kooktijd af. Laat de groenten in ijskoud water schrikken, zo stopt het kookproces en behouden ze hun mooie kleur!
3
Hak 1 rode ui en doe hem in de beker van de mixer met de broccoli, de erwtjes, 4 el olijfolie, citroensap (naar eigen smaak), de komijn, de paprika, Espelettepeper en zout. Mix tot een mooi gladde textuur.
4
Rasp de geschilde wortelen en meng ze met citroensap, 2 el olijfolie, peper en zout. Hak de 2de rode ui fijn.
5
Snijd de broodjes open en garneer ze met guacamole, chipolata’s, wortelen en rode ui.
6
Tip: breng je guacamole op smaak met een handvol koriander als je dat in huis hebt (en lust). Bereid de toppings (stap 1 tot 4) van tevoren voor en bewaar ze in de koelkast. Bak de broodjes af en beleg ze (stap 5) vlak voor het serveren voor de beste smaak!