Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenChipolatahotdogs met guacamole van broccoli
Delhaize logo
  • Chipolatahotdogs met guacamole van broccoli
    C

Chipolatahotdogs met guacamole van broccoli

door Gema Gomez
Chipolatahotdogs met guacamole van broccoliC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 chipolata's
  • 1 broccoli
  • 300 g wortelen
  • 200 g doperwten
  • 2 citroenen
  • 8 af te bakken witte broodjes
  • 7 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 2 kleine rode uien
  • 8 chipolata's
  • 1 broccoli
  • 300 g wortelen
  • 200 g doperwten
  • 2 citroenen
  • 8 af te bakken witte broodjes
  • 7 el olijfolie
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 2 kleine rode uien

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes af volgens de instructies op de verpakking. Bak de chipolata’s op een zacht vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook alles 7 min. in een grote kookpot gezouten water. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe, breng opnieuw aan de kook en giet na 1 min. kooktijd af. Laat de groenten in ijskoud water schrikken, zo stopt het kookproces en behouden ze hun mooie kleur!
3
Hak 1 rode ui en doe hem in de beker van de mixer met de broccoli, de erwtjes, 4 el olijfolie, citroensap (naar eigen smaak), de komijn, de paprika, Espelettepeper en zout. Mix tot een mooi gladde textuur.
4
Rasp de geschilde wortelen en meng ze met citroensap, 2 el olijfolie, peper en zout. Hak de 2de rode ui fijn.
5
Snijd de broodjes open en garneer ze met guacamole, chipolata’s, wortelen en rode ui.
6
Tip: breng je guacamole op smaak met een handvol koriander als je dat in huis hebt (en lust). Bereid de toppings (stap 1 tot 4) van tevoren voor en bewaar ze in de koelkast. Bak de broodjes af en beleg ze (stap 5) vlak voor het serveren voor de beste smaak!
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes af volgens de instructies op de verpakking. Bak de chipolata’s op een zacht vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steeltjes en de geschilde stronk in kleine blokjes. Kook alles 7 min. in een grote kookpot gezouten water. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe, breng opnieuw aan de kook en giet na 1 min. kooktijd af. Laat de groenten in ijskoud water schrikken, zo stopt het kookproces en behouden ze hun mooie kleur!
3
Hak 1 rode ui en doe hem in de beker van de mixer met de broccoli, de erwtjes, 4 el olijfolie, citroensap (naar eigen smaak), de komijn, de paprika, Espelettepeper en zout. Mix tot een mooi gladde textuur.
4
Rasp de geschilde wortelen en meng ze met citroensap, 2 el olijfolie, peper en zout. Hak de 2de rode ui fijn.
5
Snijd de broodjes open en garneer ze met guacamole, chipolata’s, wortelen en rode ui.
6
Tip: breng je guacamole op smaak met een handvol koriander als je dat in huis hebt (en lust). Bereid de toppings (stap 1 tot 4) van tevoren voor en bewaar ze in de koelkast. Bak de broodjes af en beleg ze (stap 5) vlak voor het serveren voor de beste smaak!
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 202 kcal - Vetten: 11.1 g - Koolhydraten: 16.2 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 8.6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 202 kcal - Vetten: 11.1 g - Koolhydraten: 16.2 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 8.6 g
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Chipolata | Kip
Delhaize Chipolata | Kip
2 × 325 gr
2de tegen -40%
3
65
Broccoli
Delhaize Broccoli
600 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
09
Wortelen
Delhaize Wortelen
3 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
230 gr
1+1 gratis
2
39
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Broodjes | Mini | Voorgebakken
Delhaize Broodjes | Mini | Voorgebakken
3 × 12 x 50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Paprika | Gerookt
Santa Maria Kruiden | Paprika | Gerookt
37 gr
3
35
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€25,22