Recept zoekresultatenGegrilde veggie nacho's
Delhaize logo
  • Gegrilde veggie nacho's
    B

Gegrilde veggie nacho's

door Loïc Van Impe
Gegrilde veggie nacho'sB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g kerstomaten
  • 1/2 bussel koriander
  • 150 g tortillachips natuur
  • 100 g feta
  • 10 cl rodewijnazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1/2 zoete ui
  • 1/2 limoen
  • peper
  • zout
  • 200 g kerstomaten
  • 1/2 bussel koriander
  • 150 g tortillachips natuur
  • 100 g feta
  • 10 cl rodewijnazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1/2 zoete ui
  • 1/2 limoen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de tortillachips 10 min. goudbruin in de oven.
2
Leg de paprika in een braadpan en schroei zijn schil rondom met een brander voor crème brûlée (of schuif hem onder de hete grill van de oven en draai hem af en toe). Zet het deksel op de braadpan (of dek de paprika hermetisch af) en laat lauw worden.
3
Snijd de kerstomaten in 2. Warm de azijn met de rietsuiker en een snufje zout op. Haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig gesmolten is en voeg de tomaten toe. Laat rusten.
4
Hak de koriandersteeltjes en de zoete ui fijn. Meng ze met 1 el limoensap en de helft van de olijfolie. Kruid lichtjes met zout.
5
Wrijf de schil van de paprika onder koud water om ze los te maken (dat gaat vanzelf!). Ontpit de paprika, snipper hem fijn, meng hem met de rest van de olijfolie en een beetje zout.
6
Bestrooi de gegrilde tortillachips met de avocado in blokjes, de verkruimelde feta, de lichtjes uitgelekte tomaten, de paprika en de korianderblaadjes. Breng op smaak met enkele draaien van de pepermolen, check of iedereen iets te drinken heeft en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de tortillachips 10 min. goudbruin in de oven.
2
Leg de paprika in een braadpan en schroei zijn schil rondom met een brander voor crème brûlée (of schuif hem onder de hete grill van de oven en draai hem af en toe). Zet het deksel op de braadpan (of dek de paprika hermetisch af) en laat lauw worden.
3
Snijd de kerstomaten in 2. Warm de azijn met de rietsuiker en een snufje zout op. Haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig gesmolten is en voeg de tomaten toe. Laat rusten.
4
Hak de koriandersteeltjes en de zoete ui fijn. Meng ze met 1 el limoensap en de helft van de olijfolie. Kruid lichtjes met zout.
5
Wrijf de schil van de paprika onder koud water om ze los te maken (dat gaat vanzelf!). Ontpit de paprika, snipper hem fijn, meng hem met de rest van de olijfolie en een beetje zout.
6
Bestrooi de gegrilde tortillachips met de avocado in blokjes, de verkruimelde feta, de lichtjes uitgelekte tomaten, de paprika en de korianderblaadjes. Breng op smaak met enkele draaien van de pepermolen, check of iedereen iets te drinken heeft en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 14,1 g - Vezels: 2,8 g - Eiwitten: 3,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 14,1 g - Vezels: 2,8 g - Eiwitten: 3,3 g
Vegetarisch
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Tortilla chips | Nacho cheese
Doritos Tortilla chips | Nacho cheese
170 gr
500 punten voor 5
1
65
Feta | Classic
Salakis Feta | Classic
150 gr
2de tegen -50%
3
89
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Avocado
Delhaize Avocado
1 st
1
45
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
175 gr
3 voor €5
2
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€17,09