1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de tortillachips 10 min. goudbruin in de oven.
2
Leg de paprika in een braadpan en schroei zijn schil rondom met een brander voor crème brûlée (of schuif hem onder de hete grill van de oven en draai hem af en toe). Zet het deksel op de braadpan (of dek de paprika hermetisch af) en laat lauw worden.
3
Snijd de kerstomaten in 2. Warm de azijn met de rietsuiker en een snufje zout op. Haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig gesmolten is en voeg de tomaten toe. Laat rusten.
4
Hak de koriandersteeltjes en de zoete ui fijn. Meng ze met 1 el limoensap en de helft van de olijfolie. Kruid lichtjes met zout.
5
Wrijf de schil van de paprika onder koud water om ze los te maken (dat gaat vanzelf!). Ontpit de paprika, snipper hem fijn, meng hem met de rest van de olijfolie en een beetje zout.
6
Bestrooi de gegrilde tortillachips met de avocado in blokjes, de verkruimelde feta, de lichtjes uitgelekte tomaten, de paprika en de korianderblaadjes. Breng op smaak met enkele draaien van de pepermolen, check of iedereen iets te drinken heeft en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de tortillachips 10 min. goudbruin in de oven.
2
Leg de paprika in een braadpan en schroei zijn schil rondom met een brander voor crème brûlée (of schuif hem onder de hete grill van de oven en draai hem af en toe). Zet het deksel op de braadpan (of dek de paprika hermetisch af) en laat lauw worden.
3
Snijd de kerstomaten in 2. Warm de azijn met de rietsuiker en een snufje zout op. Haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig gesmolten is en voeg de tomaten toe. Laat rusten.
4
Hak de koriandersteeltjes en de zoete ui fijn. Meng ze met 1 el limoensap en de helft van de olijfolie. Kruid lichtjes met zout.
5
Wrijf de schil van de paprika onder koud water om ze los te maken (dat gaat vanzelf!). Ontpit de paprika, snipper hem fijn, meng hem met de rest van de olijfolie en een beetje zout.
6
Bestrooi de gegrilde tortillachips met de avocado in blokjes, de verkruimelde feta, de lichtjes uitgelekte tomaten, de paprika en de korianderblaadjes. Breng op smaak met enkele draaien van de pepermolen, check of iedereen iets te drinken heeft en serveer.