Recept zoekresultatenSoep met kip, miso, ramen, prei en spinazie
Delhaize logo
  • Soep met kip, miso, ramen, prei en spinazie
    A
Soep met kip, miso, ramen, prei en spinazieA

Soep met kip, miso, ramen, prei en spinazie

door The Messy Chef
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g soepgroenten Julienne
  • 80 g spinazie
  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 320 g ramen
  • 3 el shiro misopasta
  • 15 g boter
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 kleine kip
  • 2 kippenbouten
  • 1 preiwit
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 steranijs
  • 6 zwarte peperbolletjes
  • 3 kruidnagels
  • peper
  • zout
  • 500 g soepgroenten Julienne
  • 80 g spinazie
  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 320 g ramen
  • 3 el shiro misopasta
  • 15 g boter
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 kleine kip
  • 2 kippenbouten
  • 1 preiwit
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 steranijs

Begin met koken

: 40 min. + 2 u kooktijd
1
Bak de kip en de bouten lichtjes goudbruin in een heel grote kookpot, met de boter. Kruid met peper en zout. Voeg de groentejulienne toe en fruit 2 min. mee. Snijd de citroengrasstengels overlangs in 2 (maar houd ze heel). Snijd de ongeschilde gember in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in stukken. Voeg de citroengrasstengels, gember, knoflook, anijs, peperbollen, kruidnagels en misopasta toe. Overgiet volledig met 2 l water (of meer indien nodig), breng aan de kook en laat 1 u 30 min. sudderen.
2
Haal de kip en de bouten uit de bouillon. Filter de bouillon door een heel fijne zeef (of bekleed een zeef met een zeefdoek). Laat hem nog 30 min. op een zacht vuurtje inkoken om de aroma’s te concentreren.
3
Kook de ramen volgens de instructies op de verpakking.
4
Scheur het vlees van de kip en de bouten met je vingers.
5
Snipper het preiwit in fijne plakjes en kook ze lichtjes in de bouillon. Serveer de hete soep in grote kommen, met de uitgelekte ramen en de kip. Werk af met spinazie, plakjes rode peper (naar eigen smaak), zwarte sesamzaadjes en koriander.
1
Bak de kip en de bouten lichtjes goudbruin in een heel grote kookpot, met de boter. Kruid met peper en zout. Voeg de groentejulienne toe en fruit 2 min. mee. Snijd de citroengrasstengels overlangs in 2 (maar houd ze heel). Snijd de ongeschilde gember in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in stukken. Voeg de citroengrasstengels, gember, knoflook, anijs, peperbollen, kruidnagels en misopasta toe. Overgiet volledig met 2 l water (of meer indien nodig), breng aan de kook en laat 1 u 30 min. sudderen.
2
Haal de kip en de bouten uit de bouillon. Filter de bouillon door een heel fijne zeef (of bekleed een zeef met een zeefdoek). Laat hem nog 30 min. op een zacht vuurtje inkoken om de aroma’s te concentreren.
3
Kook de ramen volgens de instructies op de verpakking.
4
Scheur het vlees van de kip en de bouten met je vingers.
5
Snipper het preiwit in fijne plakjes en kook ze lichtjes in de bouillon. Serveer de hete soep in grote kommen, met de uitgelekte ramen en de kip. Werk af met spinazie, plakjes rode peper (naar eigen smaak), zwarte sesamzaadjes en koriander.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 66 kcal - Vetten: 1,8 g - Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 6,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 66 kcal - Vetten: 1,8 g - Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 6,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Hoofdgerecht
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Maaltijdbox | Curry madras

Delhaize

Maaltijdbox | Curry madras

950 gr

€5,79

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Udon Noedels

Saitaku

Udon Noedels

2 × 300 gr

€5,90

Miso soup

Saitaku

Miso soup

88 gr

€2,85

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Filet | Kip | Bio

Delhaize

Filet | Kip | Bio

+/- 300 gr

Bio

+/-€7,50

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge

St Sever

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge

+/- 510 gr

+/-€7,64

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Steranijs

Santa Maria

Kruiden | Steranijs

15 gr

€2,65

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€60,27