• Gelakte patrijzen met sinaasappel, pastinaak uit de oven en butternutpuree
    Nutri-Score A

Gelakte patrijzen met sinaasappel, pastinaak uit de oven en butternutpuree

Gelakte patrijzen met sinaasappel, pastinaak uit de oven en butternutpureeA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 patrijzen
  • 1 butternut (pompoen)
  • 4 pastinaken
  • 80 g gember
  • 2 stengels citroengras
  • 8 sinaasappels voor sap
  • 6 takjes tijm
  • 30 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 100 g honing
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout
  • 4 patrijzen
  • 1 butternut (pompoen)
  • 4 pastinaken
  • 80 g gember
  • 2 stengels citroengras
  • 8 sinaasappels voor sap
  • 6 takjes tijm
  • 30 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 100 g honing
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1u + 30 min. baktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees hier en daar kruisgewijs in. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 helften op, met de gesneden kant naar boven. Smeer ze lichtjes in met olie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Schuif de butternut in de oven (voorzie in totaal 1 u baktijd).
  2. 2
    Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 4 en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
  3. 3
    Pers het sap van 6 sinaasappelen en giet het in een steelpan. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Snijd de citroengrasstengels door en plet ze lichtjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gember, de citroengrasstengels en de honing. Snijd 2 sinaasappelen in dikke schijfjes en steek er telkens 1 in elke patrijs. Doe de patrijzen met de rest van de sinaasappelschijfjes in een beboterde ovenschaal, overgiet met het warme sap, bestrooi met ras el hanout en kruid met zout.
  4. 4
    Verdeel de pastinaken rond de butternut (die intussen al 30 min. aan het bakken is) en bestrooi ze met de rest van de tijm. Schuif in het onderste deel van de oven en schuif de patrijzen in het bovenste deel. Bak alles 30 min. en besprenkel de patrijzen intussen af en toe.
  5. 5
    Haal het vruchtvlees met een lepel uit de butternut, mix het met 50 g boter en kruid met peper en zout.
  6. 6
    Giet het braadvocht van de patrijzen in een braadpan (dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en houd warm) en laat het op een hoog vuur tot een stroperige textuur inkoken. Smeer er de patrijzen mee in.
  7. 7
    Dresseer de butternutpuree op de borden, voeg de patrijzen en de pastinaken toe. Overgiet met lak en werk af met de gegrilde sinaasappelschijfjes, de citroengrasstengels en grofgehakte pinda’s.
  8. 8
    Tip: Maak dit recept het hele jaar door met kwartels of piepkuikens. Voorzie er in dit laatste geval 1 voor 2 personen en bak ze 15 min. langer in de oven.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees hier en daar kruisgewijs in. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 helften op, met de gesneden kant naar boven. Smeer ze lichtjes in met olie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Schuif de butternut in de oven (voorzie in totaal 1 u baktijd).
  2. 2
    Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 4 en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
  3. 3
    Pers het sap van 6 sinaasappelen en giet het in een steelpan. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Snijd de citroengrasstengels door en plet ze lichtjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook met de gember, de citroengrasstengels en de honing. Snijd 2 sinaasappelen in dikke schijfjes en steek er telkens 1 in elke patrijs. Doe de patrijzen met de rest van de sinaasappelschijfjes in een beboterde ovenschaal, overgiet met het warme sap, bestrooi met ras el hanout en kruid met zout.
  4. 4
    Verdeel de pastinaken rond de butternut (die intussen al 30 min. aan het bakken is) en bestrooi ze met de rest van de tijm. Schuif in het onderste deel van de oven en schuif de patrijzen in het bovenste deel. Bak alles 30 min. en besprenkel de patrijzen intussen af en toe.
  5. 5
    Haal het vruchtvlees met een lepel uit de butternut, mix het met 50 g boter en kruid met peper en zout.
  6. 6
    Giet het braadvocht van de patrijzen in een braadpan (dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en houd warm) en laat het op een hoog vuur tot een stroperige textuur inkoken. Smeer er de patrijzen mee in.
  7. 7
    Dresseer de butternutpuree op de borden, voeg de patrijzen en de pastinaken toe. Overgiet met lak en werk af met de gegrilde sinaasappelschijfjes, de citroengrasstengels en grofgehakte pinda’s.
  8. 8
    Tip: Maak dit recept het hele jaar door met kwartels of piepkuikens. Voorzie er in dit laatste geval 1 voor 2 personen en bak ze 15 min. langer in de oven.
Per 100g: Energie: 91 kcal - Vetten: 2,8 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 91 kcal - Vetten: 2,8 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,7 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Rode patrijs | Filet
    +/- 215 gr
    -20%
  • Delhaize ButternutBlokjes| Bio
    5 × 450 gr
    Bio
  • Delhaize Pastinaak | Geschoond
    2 × 300 gr
  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    3 × 28 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
  • Delhaize Eetsinaasappels
    2 kg
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2de tegen -60%
  • Duyvis Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes
    150 gr
    500 punten voor 5
  • Mielbio Honing | Alpen | Bio | Onverwarmd
    300 gr
    -10% Online
    Bio
    • Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
      35 gr
      2de tegen -60%
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Balade Zachte boter | Opgeklopt
      130 gr
      1+1 gratis
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2de tegen -60%
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    +/-€57,77