Recept zoekresultatenGelakte kippenbouten met Cowboysaus
Delhaize logo
  • Gelakte kippenbouten met Cowboysaus

Gelakte kippenbouten met Cowboysaus

door Loïc Van Impe

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Gelakte kippenbouten met Cowboysaus

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 kippenbouten
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Luikse siroop | Abrikozen

Meurens

Luikse siroop | Abrikozen

300 gr

€2,95

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Saus | Worcester

Lea & Perrins

Saus | Worcester

15 cl

€3,39

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Paprika

Delhaize

Kruiden | Paprika

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,72

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Tomato Frito | Roasted Garlic Extract | Mediterranean Herbs

Heinz

Tomato Frito | Roasted Garlic Extract | Mediterranean Herbs

495 gr

€3,65

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€22,36

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Kruid de kippenbouten met zout en peper. Bak ze 20 min. rondom goudbruin op de barbecue en draai ze regelmatig om.
  2. Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
  3. Smeer de kippenboutjes lichtjes in met saus en laat ze nog enkele minuten karamelliseren, zonder dat de saus aanbrandt.

Tip: Bak eventueel de kippenbouten 30 min. in de oven voor, zo hoef je ze enkel nog op te warmen en enkele minuten op de barbecue te karamelliseren.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
  • Gelakte kippenbouten met Cowboysaus

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Luikse siroop | Abrikozen

Meurens

Luikse siroop | Abrikozen

300 gr

€2,95

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Saus | Worcester

Lea & Perrins

Saus | Worcester

15 cl

€3,39

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Paprika

Delhaize

Kruiden | Paprika

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,72

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Tomato Frito | Roasted Garlic Extract | Mediterranean Herbs

Heinz

Tomato Frito | Roasted Garlic Extract | Mediterranean Herbs

495 gr

€3,65

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€22,36