Recept zoekresultatenGekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus
Gekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus

Gekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus

door Lo茂c Van Impe
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingredi毛nten voorPorties

6 porties
  • 2 grote spareribs
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 2 grote spareribs
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 1 u 10 kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 150掳C. Kruid de spareribs royaal met zout en peper. Wikkel ze afzonderlijk in aluminiumfolie en schuif ze gedurende 1 u in de oven. Laat de spareribs volledig afkoelen v贸贸r je ze op de barbecue bakt, zodat het vlees stevig wordt.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Kleur de ribbetjes enkele minuten op de barbecue om ze op te warmen en de buitenkant te karamelliseren. Draai ze regelmatig om en smeer ze de laatste 2 minuten met Cowboysaus in. Haal ze v贸贸r ze aanbranden van de barbecue en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 150掳C. Kruid de spareribs royaal met zout en peper. Wikkel ze afzonderlijk in aluminiumfolie en schuif ze gedurende 1 u in de oven. Laat de spareribs volledig afkoelen v贸贸r je ze op de barbecue bakt, zodat het vlees stevig wordt.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Kleur de ribbetjes enkele minuten op de barbecue om ze op te warmen en de buitenkant te karamelliseren. Draai ze regelmatig om en smeer ze de laatste 2 minuten met Cowboysaus in. Haal ze v贸贸r ze aanbranden van de barbecue en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingredi毛nten voor 6 personen

Toon:

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

鈧1,79

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

鈧1,59

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

鈧1,59

Luikse siroop | Abrikozen

Meurens

Luikse siroop | Abrikozen

300 gr

鈧2,95

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

鈧4,45

Saus | Worcester

Lea & Perrins

Saus | Worcester

15 cl

鈧3,39

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

鈧2,05

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

鈧1,35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

鈧1,79

Ketchup | Tomato | Topdown

Heinz

Ketchup | Tomato | Topdown

22 cl

鈧2,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

鈧1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

鈧0,35

Totaal:
鈧19,16