Recept zoekresultatenGekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus

Gekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus

door Loïc Van Impe
Gekaramelliseerde ribbetjes met Cowboysaus
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 grote spareribs
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 2 grote spareribs
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 1 u 10 kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de spareribs royaal met zout en peper. Wikkel ze afzonderlijk in aluminiumfolie en schuif ze gedurende 1 u in de oven. Laat de spareribs volledig afkoelen vóór je ze op de barbecue bakt, zodat het vlees stevig wordt.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Kleur de ribbetjes enkele minuten op de barbecue om ze op te warmen en de buitenkant te karamelliseren. Draai ze regelmatig om en smeer ze de laatste 2 minuten met Cowboysaus in. Haal ze vóór ze aanbranden van de barbecue en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de spareribs royaal met zout en peper. Wikkel ze afzonderlijk in aluminiumfolie en schuif ze gedurende 1 u in de oven. Laat de spareribs volledig afkoelen vóór je ze op de barbecue bakt, zodat het vlees stevig wordt.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Kleur de ribbetjes enkele minuten op de barbecue om ze op te warmen en de buitenkant te karamelliseren. Draai ze regelmatig om en smeer ze de laatste 2 minuten met Cowboysaus in. Haal ze vóór ze aanbranden van de barbecue en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Cassonade | Kandij | Blond
    Candico Cassonade | Kandij | Blond
    1 kg
    3
    69
    Luikse siroop | Abrikozen
    Meurens Luikse siroop | Abrikozen
    300 gr
    3
    39
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Saus | Worcester
    Lea & Perrins Saus | Worcester
    15 cl
    3
    45
    Mosterd | Sterke
    Amora Mosterd | Sterke
    185 gr
    2
    25
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Ketchup | Tomato | Topdown
    Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
    22 cl
    1
    99
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Totaal:
    €23,70