Recept zoekresultatenGegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd
    A
Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterdA

Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g zalmfilet met vel
  • 2 el honing
  • 3 els mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel dille
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 2 limoenen
  • 4 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 800 g zalmfilet met vel
  • 2 el honing
  • 3 els mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel dille
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 2 limoenen
  • 4 teentjes knoflook
  • zout en peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Taillez les patates douces non épluchées en rondelles épaisses et mélangez-les avec l’huile d’olive, les herbes de Provence, du poivre et du sel. Grillez-les 10 min. dans une grande poêle à griller, à bon feu, mais pas au maximum.
2
Mélangez la moutarde, le miel et l’aneth haché. Coupez les gousses d’ail non épluchées en 2 et les citrons verts en quartiers. Poussez les patates douces sur le côté du gril ou tenez-les au chaud.
3
Huilez légèrement le côté peau des filets de saumon, déposez-les sur le gril et nappez-les de glaçage au miel. Entourez-les avec le citron vert, l’ail et le romarin. Poursuivez la cuisson 3 à 4 min., le temps que la moitié de l’épaisseur du saumon blanchisse.
4
Servez avec une grande salade.
1
Taillez les patates douces non épluchées en rondelles épaisses et mélangez-les avec l’huile d’olive, les herbes de Provence, du poivre et du sel. Grillez-les 10 min. dans une grande poêle à griller, à bon feu, mais pas au maximum.
2
Mélangez la moutarde, le miel et l’aneth haché. Coupez les gousses d’ail non épluchées en 2 et les citrons verts en quartiers. Poussez les patates douces sur le côté du gril ou tenez-les au chaud.
3
Huilez légèrement le côté peau des filets de saumon, déposez-les sur le gril et nappez-les de glaçage au miel. Entourez-les avec le citron vert, l’ail et le romarin. Poursuivez la cuisson 3 à 4 min., le temps que la moitié de l’épaisseur du saumon blanchisse.
4
Servez avec une grande salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 147; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 4; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 791,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 147; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 4; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 791,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

2 × +/- 650 gr

+/-€41,58

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

Delhaize

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

15 gr

Bio

€1,35

Zoete aardappel | Kubus

Delhaize

Zoete aardappel | Kubus

4 × 300 gr

€4,76

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€56,42