Recept zoekresultatenRisotto met walnoten, gorgonzola en conferenceperen
Delhaize logo
  • Risotto met walnoten, gorgonzola en conferenceperen
    C

Risotto met walnoten, gorgonzola en conferenceperen

door Whoogys
Risotto met walnoten, gorgonzola en conferenceperenC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Conferenceperen
  • 40 g walnoten
  • 250 g carnarolirijst
  • 150 g gorgonzola
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Conferenceperen
  • 40 g walnoten
  • 250 g carnarolirijst
  • 150 g gorgonzola
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Breng 1 l water met de verkruimelde bouillonblokjes aan de kook.
2
Fruit de gehakte sjalotjes en het geperste teentje knoflook op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter. Voeg 1 geschilde peer in kleine blokjes toe. Meng gedurende 2 min. regelmatig, zodat de ingrediënten niet kleuren.
3
Strooi de rijst in de braadpan en fruit hem 1 à 2 min. tot hij lichtjes doorzichtig wordt. Overgiet met witte wijn en laat enkele seconden inkoken, tot de wijn volledig geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje telkens een pollepel warme bouillon toe, tot de rijst gaar is (± 12 à 15 min.). Meng voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt en hij de bouillon goed absorbeert.
4
Roer ± 1 min. voor het einde van de kooktijd de gorgonzola in blokjes onder de risotto. Breng verder op smaak.
5
Serveer meteen in diepe borden en werk af met enkele plakjes peer, een scheutje olijfolie en fijngestampte walnoten.
1
Breng 1 l water met de verkruimelde bouillonblokjes aan de kook.
2
Fruit de gehakte sjalotjes en het geperste teentje knoflook op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter. Voeg 1 geschilde peer in kleine blokjes toe. Meng gedurende 2 min. regelmatig, zodat de ingrediënten niet kleuren.
3
Strooi de rijst in de braadpan en fruit hem 1 à 2 min. tot hij lichtjes doorzichtig wordt. Overgiet met witte wijn en laat enkele seconden inkoken, tot de wijn volledig geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje telkens een pollepel warme bouillon toe, tot de rijst gaar is (± 12 à 15 min.). Meng voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt en hij de bouillon goed absorbeert.
4
Roer ± 1 min. voor het einde van de kooktijd de gorgonzola in blokjes onder de risotto. Breng verder op smaak.
5
Serveer meteen in diepe borden en werk af met enkele plakjes peer, een scheutje olijfolie en fijngestampte walnoten.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 216 kcal - Vetten: 9,7 g - Koolhydraten: 23,4 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 5,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 216 kcal - Vetten: 9,7 g - Koolhydraten: 23,4 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 5,1 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    2
    99
    Walnoten | Grenoble 1 Kg
    Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
    1 kg
    7
    99
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    55
    Gorgonzola | Mascarpone
    Delhaize Gorgonzola | Mascarpone
    150 gr
    3
    75
    Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    50 cl
    2de tegen -40%
    34
    99
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    59
    Bouillon | Groenten
    Fundo Bouillon | Groenten
    50 cl
    2de tegen -50%
    6
    09

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Kruiden | Peper | Zwarte | Korrels | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwarte | Korrels | Bio
    41 gr
    Bio
      1
      59
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €61,94