Recept zoekresultatenGegrilde Caesar salade
Delhaize logo
  • Gegrilde Caesar salade
Gegrilde Caesar salade

Gegrilde Caesar salade

door Loïc Van Impe
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 gestrekte ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 kroppen Romeinse sla
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 dikke sneetjes desembrood
  • 120 g parmigiano
  • 2 el mosterd
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 gestrekte ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 kroppen Romeinse sla
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 dikke sneetjes desembrood
  • 120 g parmigiano
  • 2 el mosterd
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de broodsneetjes in grote blokjes, bestrijk ze langs alle kanten met 2 el olijfolie en kruid ze met zout. Gril ze op de barbecue en draai ze intussen regelmatig om.
2
Rasp 100 g parmigiano. Mix de kaas met 2 el olijfolie, 2 el citroensap, de mosterd, de gehakte ansjovisfilets, de gehakte teentjes knoflook, peper en zout tot een vinaigrette.
3
Snijd de slakroppen overlangs in 2. Smeer de snijkanten in met olijfolie, kruid met peper en zout. Gril de slakroppen 3 of 4 min. op de barbecue, met de geoliede kant naar onder, tot ze mooi kleuren en wat malser zijn. Draai ze om en gril ze nog 2 min.
4
Dresseer de halve slakroppen op de borden of in een grote schaal, voeg de croutons toe en de rest van de geraspte (of in schilfers gesneden) parmigiano. Besprenkel met vinaigrette en serveer.
1
Snijd de broodsneetjes in grote blokjes, bestrijk ze langs alle kanten met 2 el olijfolie en kruid ze met zout. Gril ze op de barbecue en draai ze intussen regelmatig om.
2
Rasp 100 g parmigiano. Mix de kaas met 2 el olijfolie, 2 el citroensap, de mosterd, de gehakte ansjovisfilets, de gehakte teentjes knoflook, peper en zout tot een vinaigrette.
3
Snijd de slakroppen overlangs in 2. Smeer de snijkanten in met olijfolie, kruid met peper en zout. Gril de slakroppen 3 of 4 min. op de barbecue, met de geoliede kant naar onder, tot ze mooi kleuren en wat malser zijn. Draai ze om en gril ze nog 2 min.
4
Dresseer de halve slakroppen op de borden of in een grote schaal, voeg de croutons toe en de rest van de geraspte (of in schilfers gesneden) parmigiano. Besprenkel met vinaigrette en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kleine witte broodjes

Delhaize

Kleine witte broodjes

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,18

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€7,75