Recept zoekresultatenGegratineerde mosselen met fijne groentjes
Recept zoekresultatenGegratineerde mosselen met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Gegratineerde mosselen met fijne groentjes
    Nutri-Score C

Gegratineerde mosselen met fijne groentjes

door Jeroen De Pauw
Gegratineerde mosselen met fijne groentjesC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 20 gekookte mosselen
  • 1/2 preistok
  • 1/2 venkel
  • 1/2 courgette
  • 4 takjes dragon
  • 1,3 dl room
  • 50 g Gruyère
  • 10 cl witte vermout
  • 15 g boter
  • zout
  • peper
  • grof zeezout
  • 1 tomaat
  • 20 gekookte mosselen
  • 1/2 preistok
  • 1/2 venkel
  • 1/2 courgette
  • 4 takjes dragon
  • 1,3 dl room
  • 50 g Gruyère
  • 10 cl witte vermout
  • 15 g boter
  • zout
  • peper
  • grof zeezout
  • 1 tomaat

Begin met koken

: 20 min. + 5 min. kooktijd
1
Snipper de prei, de courgette, de venkel en de dragon heel fijn. Fruit ze 2 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter. Besprenkel met vermout, laat voor de helft inkoken en giet er de room bij. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Schep ze bij de groenten en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op grillstand. Verdeel een laag grof zout over de bodem van een ovenschaal. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en leg ze in de schaal. (Ja, inderdaad, het zout dient gewoon om de mosselen te stabiliseren!) Garneer de mosselen met de groentebereiding en bestrooi ze met geraspte gruyère.
4
Bak enkele minuten goudbruin onder de grill. Hoelang exact, is moeilijk in te schatten: het hangt echt af van je oven, dus houd het goed in het oog! Serveer warm, bij het aperitief.
1
Snipper de prei, de courgette, de venkel en de dragon heel fijn. Fruit ze 2 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter. Besprenkel met vermout, laat voor de helft inkoken en giet er de room bij. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Schep ze bij de groenten en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op grillstand. Verdeel een laag grof zout over de bodem van een ovenschaal. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en leg ze in de schaal. (Ja, inderdaad, het zout dient gewoon om de mosselen te stabiliseren!) Garneer de mosselen met de groentebereiding en bestrooi ze met geraspte gruyère.
4
Bak enkele minuten goudbruin onder de grill. Hoelang exact, is moeilijk in te schatten: het hangt echt af van je oven, dus houd het goed in het oog! Serveer warm, bij het aperitief.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 124 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 8,3  g
Lactose vrij
Less waste
Aperitief

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Tomaat | Yoom
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hangcultuur mosselen | Zeeuws
Delhaize Hangcultuur mosselen | Zeeuws
1 kg
5
99
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
89
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Gruyère | Geraspt
Delhaize Gruyère | Geraspt
150 gr
5
09
Vermouth | Riserva Special Ambrato
Martini Vermouth | Riserva Special Ambrato
75 cl
- €3
12
45
€15,45
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
-25%
2
59
€3,45
Zeezout | Grof | Grijs
Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
1 kg
1
99

Reeds in je keuken

Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€39,52