Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenPilavrijst «land en zee»
Delhaize logo
  • Pilavrijst «land en zee»

Pilavrijst «land en zee»

Pilavrijst «land en zee»
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 rode paprika
  • 150 g passata
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • peper
  • 300 g diepgevroren tijgergarnalen (scampi)
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 1 feuille laurier
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 8 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 250 g kippenborstfilets
  • 40 cl water
  • 1 rode paprika
  • 150 g passata
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • peper
  • 300 g diepgevroren tijgergarnalen (scampi)
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 1 feuille laurier
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 8 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 ui

Begin met koken

1
Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2/3 van de olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
2
Voeg de fijngesneden knoflook en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en het water. Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3
Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in de rest van de olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
4
Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
5
Serveer meteen.
1
Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2/3 van de olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
2
Voeg de fijngesneden knoflook en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en het water. Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3
Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in de rest van de olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
4
Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
5
Serveer meteen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
1
09
Tomato frito
Heinz Tomato frito
350 gr
-34% voor 6
0
83
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2
59
Garnaal | Wok | Natuur
Delhaize Garnaal | Wok | Natuur
2 × 185 gr
-20%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
59
€4,49
Kruiden | Saffraan
Santa Maria Kruiden | Saffraan
0,5 gr
9
09
Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
55
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
15
Bouillon | Kip | Geconcentreerd
Fundo Bouillon | Kip | Geconcentreerd
50 cl
2de tegen -50%
6
05
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
230 gr
1+1 gratis
2
39
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Filet | Kip | Bio
Delhaize Filet | Kip | Bio
+/- 300 gr
Bio
    +/-€
    7
    50
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 50 cl
    -20% voor 3
    4
    69

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Totaal:
    +/-€86,38