Recept zoekresultatenPilavrijst «land en zee»
Delhaize logo
  • Pilavrijst «land en zee»

Pilavrijst «land en zee»

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Eindejaar,Moederdag
Hoofdgerecht
Pilavrijst «land en zee»

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode paprika
  • 150 g passata
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • peper
  • 300 g diepgevroren tijgergarnalen (scampi)
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 8 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 250 g kipfilet
  • 40 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    F2019081300042380000
  • Sauce | Basilicum | Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070803658590000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Olijven | Groen | Ontpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993091400028770000
  • Begin met koken

    1. Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2/3 van de olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
    2. Voeg de fijngesneden knoflook en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en het water. Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
    3. Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in de rest van de olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
    4. Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
    5. Serveer meteen.

    Kooktip

    Vervang de garnalen door ringetjes calamaris.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Pilavrijst «land en zee»

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    F2019081300042380000
  • Sauce | Basilicum | Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070803658590000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Olijven | Groen | Ontpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993091400028770000