Recept zoekresultatenGegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie
Delhaize logo
  • Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie

Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 12 amandelschelpen
  • 25 g blaadjes platte peterselie
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g oud broodkruim
  • 5 cl droge witte wijn
  • 6 cl olijfolie
  • 3 dikke eetlepels grof zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Sjalotten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,99 €/kg
    €1,99
    F2011020900308930000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. (+ weken 1 u 30’) + 2 min. baktijd

    1. Spoel de amandelschelpen en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
    2. Doe de amandelschelpen in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open.
    3. Verwarm de ovengrill.
    4. Doe de peterselieblaadjes, de pijnboompitten, de parmezaan en de olie in de beker van de hakmolen. Laat malen tot een niet te fijne pesto. Voeg het geperste lookteentje toe en de heel fijn gehakte sjalot.
    5. Haal het vlees uit de schelpen en hak het grof. Meng met de pesto, breng eventueel op smaak met peper en zout. Vul de schelphelften met deze bereiding, leg ze in een ovenschotel en bestrooi ze met het gehakte broodkruim.
    6. Zet 2 min. onder de grill tot ze goudbruin zijn. Serveer ze meteen als borrelhapje of als voorgerecht.

    Kooktip

    Heb je geen oud broodkruim, laat dan wat brood in de oven of in de broodrooster drogen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Overig
    Hapjes
    • Gegratineerde amandelschelpen met pesto van peterselie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Sjalotten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,99 €/kg
    €1,99
    F2011020900308930000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000