Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrild rundvlees met pestosaus van tomaten
Delhaize logo
  • Gegrild rundvlees met pestosaus van tomaten

Gegrild rundvlees met pestosaus van tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Gegrild rundvlees met pestosaus van tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 60 g gekonfijte tomaten in olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 cl olijfolie
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 kleine tussenribstukken
  • zout, versgemalen zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Neem het vlees minstens 30 min op voorhand uit de koelkast.
    2. Doe de tomaten met hun olie in de kom van een keukenrobot, samen met de gepelde en gehakte look, de pijnboompitten, het basilicum, 10 cl olijfolie en de parmezaan.
    3. Mix alles tot een homogene puree en breng op smaak met peper en zout.
    4. Verwarm een grillpan (zonder vetstof) op vrij hoog vuur. Smeer de ribstukken in met olijfolie en leg ze in de heel warme pan. Laat ze 1 min. 30’ dichtschroeien aan elke kant, verlaag dan het vuur en laat ze nog verder bakken, volgens je eigen smaak. Kruid op het einde met peper en zout. (Je kan ze ook op de barbecue bakken).
    5. Serveer de ribstukken met de pesto, een lekkere salade en aardappelen in de schil.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gegrild rundvlees met pestosaus van tomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000