Recept zoekresultatenGegrild rundvlees met pestosaus van tomaten
Delhaize logo
  • Gegrild rundvlees met pestosaus van tomaten
Gegrild rundvlees met pestosaus van tomaten

Gegrild rundvlees met pestosaus van tomaten

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 60 g gekonfijte tomaten in olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 cl olijfolie
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 kleine tussenribstukken
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 60 g gekonfijte tomaten in olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 cl olijfolie
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 kleine tussenribstukken
  • versgemalen zwarte peper

Begin met koken

: 15 min.
1
Neem het vlees minstens 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Doe de tomaten met hun olie in de kom van een keukenrobot, samen met de gepelde en gehakte look, de pijnboompitten, het basilicum, 10 cl olijfolie en de parmezaan.
3
Mix alles tot een homogene puree en breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm een grillpan (zonder vetstof) op vrij hoog vuur. Smeer de ribstukken in met olijfolie en leg ze in de heel warme pan. Laat ze 1 min. 30’ dichtschroeien aan elke kant, verlaag dan het vuur en laat ze nog verder bakken, volgens je eigen smaak. Kruid op het einde met peper en zout. (Je kan ze ook op de barbecue bakken).
5
Serveer de ribstukken met de pesto, een lekkere salade en aardappelen in de schil.
1
Neem het vlees minstens 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Doe de tomaten met hun olie in de kom van een keukenrobot, samen met de gepelde en gehakte look, de pijnboompitten, het basilicum, 10 cl olijfolie en de parmezaan.
3
Mix alles tot een homogene puree en breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm een grillpan (zonder vetstof) op vrij hoog vuur. Smeer de ribstukken in met olijfolie en leg ze in de heel warme pan. Laat ze 1 min. 30’ dichtschroeien aan elke kant, verlaag dan het vuur en laat ze nog verder bakken, volgens je eigen smaak. Kruid op het einde met peper en zout. (Je kan ze ook op de barbecue bakken).
5
Serveer de ribstukken met de pesto, een lekkere salade en aardappelen in de schil.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Melkdrank | Original

Yakult

Melkdrank | Original

8 x 6,5 cl

€4,19

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Entrecôte | Rund | Belgisch

Delhaize

Entrecôte | Rund | Belgisch

+/- 300 gr

+/-€5,76

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Totaal:
+/-€21,83