Recept zoekresultatenGebraden kip met appelen en venkel
Delhaize logo
  • Gebraden kip met appelen en venkel
    A

Gebraden kip met appelen en venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebraden kip met appelen en venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • kip van ongeveer 1,6 kg
  • 4 venkels
  • 500 g krieltjes
  • 4 appels
  • 1 citroen
  • 2 el honing
  • 1 dl water
  • 4 el olijfolie
  • 4 tijm
  • 1 zakje kruiden "Rub - Beer Can Chicken" Santa Maria
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Maïskip
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009081100270910000
  • Venkel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100309910000
  • Jonagold | 6ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
    F2021060800082000000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 1,30 u. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een grote ovenschaal. Smeer ze volledig in met kruiden en bedek ze met aluminiumfolie. Braad ze 45 min in de oven.
    2. Verwijder de stengels van de venkelknollen en het klokhuis van de appelen. Snijd de venkelknollen en appelen in 8. Verwijder de aluminiumfolie. Schik de venkel, de appelen, de krieltjes en de tijm rond de kip. Besprenkel ze met de olijfolie, het water, het sap van de citroen en de honing. Kruid met peper en zout. Meng alles.
    3. Laat nog 45 min in de oven bakken en dien warm op.

    Tip:

    Geef de kip gerust een stevige kruidenmassage om ze zeker goed in te smeren!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 563; energie (kCal): 134; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 3,7; vezels (g): 6,6; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 659,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebraden kip met appelen en venkel
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Maïskip
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009081100270910000
  • Venkel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100309910000
  • Jonagold | 6ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
    F2021060800082000000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000