Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCourgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscous
Delhaize logo
  • Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscous
    A

Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscous

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscousA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g gekruide zalmfilets
  • 5 rode paprika's
  • 4 grote courgettes
  • 1 citroen
  • 1 zakje Mix – Granen met kruiden’ (200 g)
  • 2 geitenkaasjes Petits Rondins (120 g)
  • 6 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes basilicum Pistou
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,78 €/kg
    €2,39
    F2020122400074000000
  • Courgettes | Per pakje van 2 | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1990072600395300000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min. + 45 min. kooktijd

    1. Rooster de paprika’s gedurende 45 min. een voorverwarmde oven van 180°C. Doe ze in een pot die je luchtdicht afsluit. Laat ze afkoelen.
    2. Warm een grillpan op. Snijd de courgettes in lange, dikke plakken. Besprenkel ze met 3 el olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze kort aan beide kanten. Vul een ovenschaal met laagjes courgettes.
    3. Verwijder het vel van de paprika’s, dat nu gemakkelijk loskomt. Ontpit ze en bewaar het sap. Mix de paprika’s en hun sap met een staafmixer, breng verder op smaak en giet over de courgettes. Snijd het geitenkaasje in dikke plakken en leg ze er bovenop. Bestrooi met tijm en bak 20 min. goudbruin in de oven.
    4. Kook de mix van granen met kruiden volgens de instructies op de verpakking, maar vervang de boter door 1 el olijfolie.
    5. Smeer de zalmfilets lichtjes in met olijfolie en gril ze 1 min. per kant in de hete grillpan.
    6. Serveer de couscous en de vis samen. Werk af met basilicum Pistou en citroenpartjes.

    Kooktip

    Voor een perfecte cuisson haal je de zalm - net als steak - minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 816,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscous
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,78 €/kg
    €2,39
    F2020122400074000000
  • Courgettes | Per pakje van 2 | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1990072600395300000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000