• Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 240 g rode rijst
  • 4 insectenburgers
  • 2 preiwitten
  • 12 groene asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g waterkers
  • 1,5 kl zonnebloempitten
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 240 g rode rijst
  • 4 insectenburgers
  • 2 preiwitten
  • 12 groene asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g waterkers
  • 1,5 kl zonnebloempitten
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min + 20 min gaartijd
  1. 1
    Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
  2. 2
    Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
  3. 3
    Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
  4. 4
    Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
  5. 5
    Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
  1. 1
    Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
  2. 2
    Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
  3. 3
    Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
  4. 4
    Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
  5. 5
    Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
Energie: 524 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Zonnebloempitten
    1.5 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Tilda Rijst | Gestoomd | Basmati | Puur
    250 gr
  • Harrys Burger | Maanzaad boekweit
    340 gr
  • Delhaize Prei | Fijngesneden
    300 gr
  • Delhaize Groene asperges
    450 gr
  • Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
  • Delhaize Waterkers
    2 × 120 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€19,43