Recept zoekresultatenGebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Delhaize logo
  • Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 240 g rode rijst
  • 4 insectenburgers
  • 2 preiwitten
  • 12 groene asperges
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g waterkers
  • 1,5 koffielepels zonnebloempitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Rood | Camargue | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,78 €/kg
    €3,89
    S2011111700101800000
  • Waterkers | Jonge sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102800329020000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 20 min gaartijd

    1. Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
    2. Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart. Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes. Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels. Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
    3. Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe. Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.
    4. Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
    5. Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Rood | Camargue | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,78 €/kg
    €3,89
    S2011111700101800000
  • Waterkers | Jonge sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102800329020000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000