1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Schil en snijd de wortelen in fijne schijfjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in fijne plakjes en dompel ze met de wortelen in het kokend water. Voeg de rijst toe zodra het water opnieuw kookt, meng en laat 6 min. sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 4 min. Giet af, laat 2 min. in heel koud water schrikken en laat goed uitlekken.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met 6 el olijfolie en de za’atar.
4
Schep er de rijst-groentemix na 5 min. bij en fruit alles enkele min. op een hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak.
5
Bak de falafels op een zacht vuurtje goudbruin in een braadpan met 1 el olijfolie.
6
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout.
7
Serveer de rijst met de falafels en de saus en een citroenpartje.
8
Tip: Werk je gerecht af met muntblaadjes, en/of granaatappelpitjes als je dit in huis hebt.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Schil en snijd de wortelen in fijne schijfjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in fijne plakjes en dompel ze met de wortelen in het kokend water. Voeg de rijst toe zodra het water opnieuw kookt, meng en laat 6 min. sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog 4 min. Giet af, laat 2 min. in heel koud water schrikken en laat goed uitlekken.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met 6 el olijfolie en de za’atar.
4
Schep er de rijst-groentemix na 5 min. bij en fruit alles enkele min. op een hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak.
5
Bak de falafels op een zacht vuurtje goudbruin in een braadpan met 1 el olijfolie.
6
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout.
7
Serveer de rijst met de falafels en de saus en een citroenpartje.
8
Tip: Werk je gerecht af met muntblaadjes, en/of granaatappelpitjes als je dit in huis hebt.