1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur in een kleine (24 cm) antiaanbakpan met 2 el olijfolie, tot het vrijgekomen water volledig verdampt is. Kruid met peper en zout.
3
Klop de eieren in een slakom los. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes toe in de slakom. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg ze ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met 1 extra el olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak er af en toe kleine gaatjes in, zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een deksel tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata aan de oppervlakte nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.
6
Tip: vervang de capellini door een restje gekookte pasta, aardappelen of rijst. Dit recept is ook perfect om restjes gekookte groenten te gebruiken, een beetje ham, salami, zalm ...
1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur in een kleine (24 cm) antiaanbakpan met 2 el olijfolie, tot het vrijgekomen water volledig verdampt is. Kruid met peper en zout.
3
Klop de eieren in een slakom los. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes toe in de slakom. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg ze ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met 1 extra el olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak er af en toe kleine gaatjes in, zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een deksel tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata aan de oppervlakte nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.
6
Tip: vervang de capellini door een restje gekookte pasta, aardappelen of rijst. Dit recept is ook perfect om restjes gekookte groenten te gebruiken, een beetje ham, salami, zalm ...