Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenFrittata met champignons, erwtjes en ricotta
Delhaize logo
  • Frittata met champignons, erwtjes en ricotta
    C

Frittata met champignons, erwtjes en ricotta

door Gema Gomez
Frittata met champignons, erwtjes en ricottaC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g witte champignons
  • 120 g fijne erwtjes (diepgevroren of vers)
  • 80 g capellini
  • 125 g ricotta
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 8 eieren
  • 250 g witte champignons
  • 120 g fijne erwtjes (diepgevroren of vers)
  • 80 g capellini
  • 125 g ricotta
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 8 eieren

Begin met koken

: 30 min.
1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur in een kleine (24 cm) antiaanbakpan met 2 el olijfolie, tot het vrijgekomen water volledig verdampt is. Kruid met peper en zout.
3
Klop de eieren in een slakom los. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes toe in de slakom. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg ze ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met 1 extra el olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak er af en toe kleine gaatjes in, zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een deksel tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata aan de oppervlakte nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.
6
Tip: vervang de capellini door een restje gekookte pasta, aardappelen of rijst. Dit recept is ook perfect om restjes gekookte groenten te gebruiken, een beetje ham, salami, zalm ...
1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur in een kleine (24 cm) antiaanbakpan met 2 el olijfolie, tot het vrijgekomen water volledig verdampt is. Kruid met peper en zout.
3
Klop de eieren in een slakom los. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes toe in de slakom. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg ze ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met 1 extra el olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak er af en toe kleine gaatjes in, zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een deksel tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata aan de oppervlakte nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.
6
Tip: vervang de capellini door een restje gekookte pasta, aardappelen of rijst. Dit recept is ook perfect om restjes gekookte groenten te gebruiken, een beetje ham, salami, zalm ...
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 159 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 8,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 159 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 8,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,4 g
Spaans
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
2
05
Pasta | Capellini
Delhaize Pasta | Capellini
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
85
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Totaal:
€5,78