Recept zoekresultatenForel met fijne groenten, kruiden en citroen
Delhaize logo
  • Forel met fijne groenten, kruiden en citroen
    A

Forel met fijne groenten, kruiden en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Forel met fijne groenten, kruiden en citroenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Ardense forellen
  • 1/2 bosje prei
  • 400 g jonge wortelen
  • 2 citroenen bio
  • 8 takjes tijm
  • 4 takken platte peterselie
  • 1/2 bussel bieslook
  • 4 el water
  • 6 el olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Ardense

Taste of Inspirations

Forel | Ardense

+/- 385 gr

+/-€5,77

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Wortelen

Delhaize

Wortelen

1 kg

€1,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
+/-€19,49

Begin met koken

Bereidingstijd : 25 min.

  1. Spoel en snijd de prei en wortels in schijfjes. Verwarm de helft van de olijfolie in een steelpan en stoof de groenten 2 minuten aan op een zacht vuur. Voeg de helft van de tijm toe en kruid met peper en zout. Voeg het water toe en dek af. Laat 15 minuten stoven op een zacht vuur.
  2. Ondertussen spoel je de forellen onder koud stromend water en dep je ze droog met keukenpapier. Kruid de buikholte met peper en zout, vul de vissen nadien met de rest van de tijm, de peterselie, schijfjes citroen en de helft van de bieslook. Verwarm de rest van de olijfolie in een anti-kleefpan en bak de forellen en enkele schijfjes citroen in ongeveer 7 minuten goudbruin aan elke kant. Kruid verder af met peper en zout.
  3. Dien de forellen op met de groentemengeling en de schijfjes gebakken citroen, strooi er de rest van de gehakte peterselie over. Vervolledig je gerecht met geprakte aardappelen op smaak gebracht met olijfolie.

Tip: Heb je graag een extra knapperig vel, dan kan je de olijfolie vervangen door geklaarde boter en de forellen eerst even in de bloem wentelen voor je ze bakt.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 153 kcal - Vetten: 10,2 g - Koolhydraten: 3,5 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 11,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100 g: Energie: 153 kcal - Vetten: 10,2 g - Koolhydraten: 3,5 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 11,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
  • Forel met fijne groenten, kruiden en citroen
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Ardense

Taste of Inspirations

Forel | Ardense

+/- 385 gr

+/-€5,77

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Wortelen

Delhaize

Wortelen

1 kg

€1,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
+/-€19,49