1
Splits de eiwitten van de eidooiers en klop deze laatste met de gezeefde bloem en melk.
2
Klop de eiwitten tot schuim en voeg er 1⁄3 van de kristalsuiker aan toe, zodra ze mooi beginnen te schuimen. Voeg al kloppend de rest van de suiker in 2 keer toe, naarmate het schuim steviger wordt. Giet de helft van dit mengsel in de kom met de eidooiers en roer voorzichtig met een soepele spatel, zonder te kloppen. Doe dit mengsel dan in de kom met de rest van de eiwitten en meng op dezelfde manier.
3
Smeer met behulp van een vel keukenpapier een grote antiaanbakpan ‒ met (liefst een glazen) deksel ‒ lichtjes in met olie en verwarm de pan op een zacht vuurtje. Giet het deeg in een spuitzak met gladde tuit en dresseer 3 regelmatige ronde hoopjes in de braadpan. Voeg voorzichtig 3 x 0,5 el water aan de kanten van de braadpan toe (het water mag de deeghoopjes niet raken), zet het deksel op de pan en bak ± 3 min. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om, voeg een beetje water in de braadpan toe en zet het deksel terug op de pan. Bak nog ± 2 min.
4
Bestuif met bloemsuiker, besprenkel met ahornsiroop en dien meteen op.
1
Splits de eiwitten van de eidooiers en klop deze laatste met de gezeefde bloem en melk.
2
Klop de eiwitten tot schuim en voeg er 1⁄3 van de kristalsuiker aan toe, zodra ze mooi beginnen te schuimen. Voeg al kloppend de rest van de suiker in 2 keer toe, naarmate het schuim steviger wordt. Giet de helft van dit mengsel in de kom met de eidooiers en roer voorzichtig met een soepele spatel, zonder te kloppen. Doe dit mengsel dan in de kom met de rest van de eiwitten en meng op dezelfde manier.
3
Smeer met behulp van een vel keukenpapier een grote antiaanbakpan ‒ met (liefst een glazen) deksel ‒ lichtjes in met olie en verwarm de pan op een zacht vuurtje. Giet het deeg in een spuitzak met gladde tuit en dresseer 3 regelmatige ronde hoopjes in de braadpan. Voeg voorzichtig 3 x 0,5 el water aan de kanten van de braadpan toe (het water mag de deeghoopjes niet raken), zet het deksel op de pan en bak ± 3 min. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om, voeg een beetje water in de braadpan toe en zet het deksel terug op de pan. Bak nog ± 2 min.
4
Bestuif met bloemsuiker, besprenkel met ahornsiroop en dien meteen op.