Recept zoekresultatenFluffy pancakes
Delhaize logo
  • Fluffy pancakes
    D

Fluffy pancakes

door Line Couvreur
Fluffy pancakesD
Moeilijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
3 porties
  • 2 eieren
  • 2 cl melk
  • 30 g bloem
  • 25 g kristalsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 6 el esdoornsiroop
  • 1 kl neutrale olie, naar keuze
  • 2 eieren
  • 2 cl melk
  • 30 g bloem
  • 25 g kristalsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 6 el esdoornsiroop
  • 1 kl neutrale olie, naar keuze

Begin met koken

: 20 min.
1
Splits de eiwitten van de eidooiers en klop deze laatste met de gezeefde bloem en melk.
2
Klop de eiwitten tot schuim en voeg er 1⁄3 van de kristalsuiker aan toe, zodra ze mooi beginnen te schuimen. Voeg al kloppend de rest van de suiker in 2 keer toe, naarmate het schuim steviger wordt. Giet de helft van dit mengsel in de kom met de eidooiers en roer voorzichtig met een soepele spatel, zonder te kloppen. Doe dit mengsel dan in de kom met de rest van de eiwitten en meng op dezelfde manier.
3
Smeer met behulp van een vel keukenpapier een grote antiaanbakpan ‒ met (liefst een glazen) deksel ‒ lichtjes in met olie en verwarm de pan op een zacht vuurtje. Giet het deeg in een spuitzak met gladde tuit en dresseer 3 regelmatige ronde hoopjes in de braadpan. Voeg voorzichtig 3 x 0,5 el water aan de kanten van de braadpan toe (het water mag de deeghoopjes niet raken), zet het deksel op de pan en bak ± 3 min. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om, voeg een beetje water in de braadpan toe en zet het deksel terug op de pan. Bak nog ± 2 min.
4
Bestuif met bloemsuiker, besprenkel met ahornsiroop en dien meteen op.
1
Splits de eiwitten van de eidooiers en klop deze laatste met de gezeefde bloem en melk.
2
Klop de eiwitten tot schuim en voeg er 1⁄3 van de kristalsuiker aan toe, zodra ze mooi beginnen te schuimen. Voeg al kloppend de rest van de suiker in 2 keer toe, naarmate het schuim steviger wordt. Giet de helft van dit mengsel in de kom met de eidooiers en roer voorzichtig met een soepele spatel, zonder te kloppen. Doe dit mengsel dan in de kom met de rest van de eiwitten en meng op dezelfde manier.
3
Smeer met behulp van een vel keukenpapier een grote antiaanbakpan ‒ met (liefst een glazen) deksel ‒ lichtjes in met olie en verwarm de pan op een zacht vuurtje. Giet het deeg in een spuitzak met gladde tuit en dresseer 3 regelmatige ronde hoopjes in de braadpan. Voeg voorzichtig 3 x 0,5 el water aan de kanten van de braadpan toe (het water mag de deeghoopjes niet raken), zet het deksel op de pan en bak ± 3 min. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om, voeg een beetje water in de braadpan toe en zet het deksel terug op de pan. Bak nog ± 2 min.
4
Bestuif met bloemsuiker, besprenkel met ahornsiroop en dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 248 kcal - Vetten: 6 g - Koolhydraten: 42 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 248 kcal - Vetten: 6 g - Koolhydraten: 42 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 6 g
Aziatisch
Vegetarisch
Lichtmis
Winter
Dessert