Recept zoekresultatenSchildpad met kiwi’s en speculoos
Recept zoekresultatenSchildpad met kiwi’s en speculoos
  • Schildpad met kiwi’s en speculoos

Schildpad met kiwi’s en speculoos

Schildpad met kiwi’s en speculoos
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 el abrikozenconfituur
  • 1 afgestreken kl speculooskruiden
  • 1/2 zakje baking powder (10 g)
  • 50 g bloem
  • zout
  • 70 g blonde cassonadesuiker
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 3 halve abrikozen op dikke siroop
  • 5 kleine kiwi’s
  • 20 g maiszetmeel
  • 1/2 perzik op siroop
  • 2 Mikadostokjes
  • 200 g speculoos
  • 10 cl volle melk
  • 100 g zachte boter + voor de vorm
  • 2 el abrikozenconfituur
  • 1 afgestreken kl speculooskruiden
  • 1/2 zakje baking powder (10 g)
  • 50 g bloem
  • zout
  • 70 g blonde cassonadesuiker
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 3 halve abrikozen op dikke siroop
  • 5 kleine kiwi’s
  • 20 g maiszetmeel
  • 1/2 perzik op siroop
  • 2 Mikadostokjes
  • 200 g speculoos
  • 10 cl volle melk
  • 100 g zachte boter + voor de vorm

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Verkruimel de speculoos in kleine stukjes (in de keukenrobot of in een gesloten diepvrieszakje waar je met de pollepel op klopt).
  3. 3
    Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een reeks ingrediënten hebt toegevoegd. Meng eerst de zachte boter met de cassonadesuiker. Voeg dan 1/3 van de eieren toe, de bloem, het maïszetmeel, het baking powder, het snuifje zout en de speculooskruiden. Meng goed. Doe er ten slotte de overige eieren en de verkruimelde speculoos bij. Klop nog goed en giet er de melk beetje bij beetje bij.
  4. 4
    Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 35 à 40 min. in de oven bakken.
  5. 5
    Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Laat volledig afkoelen.
  6. 6
    Doe de confituur in een kop en verwarm 1 min. in de microgoloven op 800 W. Smeer de confituur met een penseel op het gebak.
  7. 7
    Schil de kiwi’s en snij ze in fijne schijfjes. Schik ze op het gebak, begin met de zijkant. Maak met de halve perzik het hoofd van de schildpad en steek er 2 stukjes Mikado in voor de ogen. Gebruik de in 2 gesneden halve abrikozen voor de pootjes en de staart.
  8. 8
    Klaar is kees en nu smullen!
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Verkruimel de speculoos in kleine stukjes (in de keukenrobot of in een gesloten diepvrieszakje waar je met de pollepel op klopt).
  3. 3
    Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een reeks ingrediënten hebt toegevoegd. Meng eerst de zachte boter met de cassonadesuiker. Voeg dan 1/3 van de eieren toe, de bloem, het maïszetmeel, het baking powder, het snuifje zout en de speculooskruiden. Meng goed. Doe er ten slotte de overige eieren en de verkruimelde speculoos bij. Klop nog goed en giet er de melk beetje bij beetje bij.
  4. 4
    Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 35 à 40 min. in de oven bakken.
  5. 5
    Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Laat volledig afkoelen.
  6. 6
    Doe de confituur in een kop en verwarm 1 min. in de microgoloven op 800 W. Smeer de confituur met een penseel op het gebak.
  7. 7
    Schil de kiwi’s en snij ze in fijne schijfjes. Schik ze op het gebak, begin met de zijkant. Maak met de halve perzik het hoofd van de schildpad en steek er 2 stukjes Mikado in voor de ogen. Gebruik de in 2 gesneden halve abrikozen voor de pootjes en de staart.
  8. 8
    Klaar is kees en nu smullen!

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Carnaval,Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Abrikozenconfituur
    450 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    29
  • Crumbel Mini Speculoos
    2 × 180 gr
    3
    15
  • Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    89
  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    65
  • Del Monte Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik
    134 gr
    2
    09
  • Delhaize Kiwi | Groen | 4st | Bio
    4 st
    Bio
      3
      69
    • Soubry Zetmeel | Aardappelen
      200 gr
      1
      69
    • Delhaize Perziken | Half | Sap | Blik
      240 gr
      1
      55
    • LU Koekjes | Chocolade | Melkchocolade
      75 gr
      2
      35
    • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
      1 l
      Bio
        1
        89
      • Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
        16 x 12,5 gr
        2de tegen -50%
        7
        19
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Tarwebloem
        1 kg
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        39
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
      • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        99

      Totaal:

      €32,58