1
Snipper de prei (ook het groen) en fruit hem met de boter in een sauteerpan. Besprenkel met een scheutje citroensap, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en fruit nog 5 min. op een matig vuurtje.
2
Verwarm de oven voor op 210°C en haal er het rooster uit. Rol het pizzadeeg uit op zijn bakpapier. Maak de verse kaas zachter met een vork en kruid hem met peper. Verdeel de kaas over het deeg, maar laat een klein randje vrij. Bestrooi met de prei en vervolgens met de fijngesnipperde ui. Schuif de flammekueche met het bakpapier op het rooster van de oven en bak ze 15 min. (houd in het oog).
3
Haal de flammekueche uit de oven en verdeel er meteen de gerookte zalm in fijne reepjes over. Dien heel warm op, met een slaatje.
4
Tip: toevallig ook nog dille in huis? Past perfect als garnituur op deze flammenkuche. Lekker! Wil je ’s avonds tijd besparen? Maak de prei dan alvast op voorhand klaar (stap 1). Je kan de bereide prei zelfs invriezen.
1
Snipper de prei (ook het groen) en fruit hem met de boter in een sauteerpan. Besprenkel met een scheutje citroensap, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en fruit nog 5 min. op een matig vuurtje.
2
Verwarm de oven voor op 210°C en haal er het rooster uit. Rol het pizzadeeg uit op zijn bakpapier. Maak de verse kaas zachter met een vork en kruid hem met peper. Verdeel de kaas over het deeg, maar laat een klein randje vrij. Bestrooi met de prei en vervolgens met de fijngesnipperde ui. Schuif de flammekueche met het bakpapier op het rooster van de oven en bak ze 15 min. (houd in het oog).
3
Haal de flammekueche uit de oven en verdeel er meteen de gerookte zalm in fijne reepjes over. Dien heel warm op, met een slaatje.
4
Tip: toevallig ook nog dille in huis? Past perfect als garnituur op deze flammenkuche. Lekker! Wil je ’s avonds tijd besparen? Maak de prei dan alvast op voorhand klaar (stap 1). Je kan de bereide prei zelfs invriezen.