Recept zoekresultatenFettucciné met witloof en spekblokjes
Delhaize logo
  • Fettucciné met witloof en spekblokjes
    B

Fettucciné met witloof en spekblokjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Kids
Hoofdgerecht
Fettucciné met witloof en spekblokjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g fettuccine (of tagliatelle)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 25 cl room met 20% v.g.
  • peper
  • 500 g witloof

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tagliatelle | Provençaals

Delhaize

Tagliatelle | Provençaals

450 gr

€4,39

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Witloof | Bio

Delhaize

Witloof | Bio

500 gr

Bio

€3,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€10,92

Begin met koken

  1. Hak het witloof grof en bak het aan in de olie in een grote, diepe pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof gedurende 10 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
  2. Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpan. Kook er de pasta "al dente" in.
  3. Bak de spekblokjes goudbruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
  4. Voeg de spekblokjes en de room bij het gaargestoofde witloof, breng op smaak met peper en zout en laat 2 min. sudderen op zacht vuur.
  5. Giet de saus op de uitgelekte pasta, meng goed en dien meteen op. Geef er geraspte parmezaan apart bij.

Kooktip

Besprenkel het witloof, van in het begin, met wat citroensap om de witte kleur te behouden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht
  • Fettucciné met witloof en spekblokjes
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tagliatelle | Provençaals

Delhaize

Tagliatelle | Provençaals

450 gr

€4,39

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Witloof | Bio

Delhaize

Witloof | Bio

500 gr

Bio

€3,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€10,92