Recept zoekresultatenFazant met witloof en sinaasappel
Delhaize logo
  • Fazant met witloof en sinaasappel
    A

Fazant met witloof en sinaasappel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Fazant met witloof en sinaasappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 el arachideolie
  • 10 cl bruin bier (bijvoorbeeld Leffe)
  • fleur de sel
  • 1 grote schoongemaakte fazant (min. 800 g)
  • 8 kleine stronken grondwitloof
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 onbespoten sinaasappels
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bruin bier | Alcoholvrij

Leffe

Bruin bier | Alcoholvrij

4 x 33 cl

€5,85

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€6,78

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€20,57

Begin met koken

  1. Verwarm drie eetlepels arachideolie in een pan. Leg de fazant in de pan zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde, zodat het lichtjes kleurt. Haal het vervolgens uit de pan en leg het in een grote ovenschotel.
  2. Maak het witloof schoon en snij het in de lengte doormidden. Verwijder het bittere uiteinde. Schik het vervolgens in de schotel rond de fazant.
  3. Rasp de schil van een halve sinaasappel en verwijder de te bittere schillen. Pers de rest van de sinaasappels uit en bewaar het sap in een kom. Voeg er het bruin bier aan toe en meng. Voeg vervolgens de schillen toe en verdeel het mengsel over de fazant.
  4. Zet in de voorverwarmde oven (180°C).
  5. Laat ongeveer 20 minuten braden tot het vlees goed loskomt van de beenderen.
  6. Bestrooi met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.

Kooktip

Door het gevogelte aan te braden voor het in de oven gaat, blijven de vleessappen bewaard en zal de fazant minder snel uitdrogen.

De plus op voedingsgebied:
Deze opgefriste klassieker heeft z'n magische smaak behouden en bevat nu meer groente en minder verzadigde vetzuren. De schotel is bovendien rijk aan ijzer en vitamine B12.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 347; energie (kCal): 83; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 319,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 347; energie (kCal): 83; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 319,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Fazant met witloof en sinaasappel
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bruin bier | Alcoholvrij

Leffe

Bruin bier | Alcoholvrij

4 x 33 cl

€5,85

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€6,78

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€20,57