Recept zoekresultatenFazant met appelen
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:50
  • Fazant met appelen

Fazant met appelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Fazant met appelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 fazantenfilets
  • 4 appels
  • 100 g rozijnen golden
  • enkele noten
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 eetlepels cognac
  • 2,2 dl kalfsbouillon
  • 100 g boter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 gousse vanillepeul
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes kervel
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rosijnen Golden Jumbo
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016122800322180000
  • Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
    70 cl
    54,93 €/l
    €38,45
    S2005092300255630001
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013690000
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Schil de appelen, snijd ze in kleine blokjes en fruit ze op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met 40 g warme boter. Bestuif met suiker, voeg het kaneelstokje en het gehalveerde vanillestokje toe. Bak goudbruin op een vrij hoog vuur en besprenkel met cognac. Voeg de rozijnen toe en fruit nog 2 min. op een matig vuurtje.
    3. Bak de fazantfilets kort aan beide kanten in 30 g warme boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met geriste tijm. Laat 10 min. in de oven verder garen.
    4. Blus de appelen intussen met de kalfsfond. Laat hem voor de helft op een hoog vuur inkoken. Haal van het vuur, voeg 30 g koude boter in blokjes toe en meng met een garde. Breng verder op smaak.
    5. Serveer de fazant met de saus en de appeltjes. Werk af met grofgehakte noten en kervel.

    Kooktip

    Maak er een uitgesproken feestelijk gerecht van! Serveer de fazantfilet met bosbescompote, een witloofsalade met noten en in de oven gebakken aardappelen in de schil.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:50
    • Fazant met appelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rosijnen Golden Jumbo
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016122800322180000
  • Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
    70 cl
    54,93 €/l
    €38,45
    S2005092300255630001
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013690000
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000