OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenFazant met appelen
Recept zoekresultatenFazant met appelen
Delhaize logo

Fazant met appelen

Fazant met appelen
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 fazantenfilets
  • 4 appels
  • 100 g rozijnen golden
  • enkele noten
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 el cognac
  • 2,2 dl kalfsbouillon
  • 100 g boter
  • 1 stokje kaneel
  • 1 peul vanille
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes kervel
  • peper
  • 4 fazantenfilets
  • 4 appels
  • 100 g rozijnen golden
  • enkele noten
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 el cognac
  • 2,2 dl kalfsbouillon
  • 100 g boter
  • 1 stokje kaneel
  • 1 peul vanille
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes kervel
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de appelen, snijd ze in kleine blokjes en fruit ze op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met 40 g warme boter. Bestuif met suiker, voeg het kaneelstokje en het gehalveerde vanillestokje toe. Bak goudbruin op een vrij hoog vuur en besprenkel met cognac. Voeg de rozijnen toe en fruit nog 2 min. op een matig vuurtje.
3
Bak de fazantfilets kort aan beide kanten in 30 g warme boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met geriste tijm. Laat 10 min. in de oven verder garen.
4
Blus de appelen intussen met de kalfsfond. Laat hem voor de helft op een hoog vuur inkoken. Haal van het vuur, voeg 30 g koude boter in blokjes toe en meng met een garde. Breng verder op smaak.
5
Serveer de fazant met de saus en de appeltjes. Werk af met grofgehakte noten en kervel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de appelen, snijd ze in kleine blokjes en fruit ze op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met 40 g warme boter. Bestuif met suiker, voeg het kaneelstokje en het gehalveerde vanillestokje toe. Bak goudbruin op een vrij hoog vuur en besprenkel met cognac. Voeg de rozijnen toe en fruit nog 2 min. op een matig vuurtje.
3
Bak de fazantfilets kort aan beide kanten in 30 g warme boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met geriste tijm. Laat 10 min. in de oven verder garen.
4
Blus de appelen intussen met de kalfsfond. Laat hem voor de helft op een hoog vuur inkoken. Haal van het vuur, voeg 30 g koude boter in blokjes toe en meng met een garde. Breng verder op smaak.
5
Serveer de fazant met de saus en de appeltjes. Werk af met grofgehakte noten en kervel.
Nutritionele informatie
Energie: 542 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Noten

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
69
Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
Martell Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
70 cl
40
99
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Bourbon | Vanilla Extract
Dr. oetker Bourbon | Vanilla Extract
3 cl
4
55
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39

Reeds in je keuken

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    49
    Suiker | Fijn | Kristal
    Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    69
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    4
    29
    Totaal:
    €62,50