OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenFarfalle met pesto, broccoli en gerookte zalm
Recept zoekresultatenFarfalle met pesto, broccoli en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Farfalle met pesto, broccoli en gerookte zalm
    C

Farfalle met pesto, broccoli en gerookte zalm

door Gema Gomez
Farfalle met pesto, broccoli en gerookte zalmC
Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 broccoli
  • 1 citroen
  • 30 g pijnboompitten
  • 400 g farfalle
  • 95 g groene pesto
  • peper
  • zout
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 broccoli
  • 1 citroen
  • 30 g pijnboompitten
  • 400 g farfalle
  • 95 g groene pesto
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Breng 2 kookpotten gezouten water aan de kook (1 grote en 1 middelgrote). Kook de farfalle in de middelgrote kookpot, volgens de instructies op de verpakking.
2
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukken. Schil de stronk lichtjes en snijd hem in kleine blokjes. Kook alles 5 min. in kokend water.
3
Bak de pijnboompitten op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Giet de broccoli en de pasta af (bewaar een beetje kookwater) en doe ze samen in de grote kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Meng er de pesto onder en een beetje kookwater van de pasta (± 1 pollepel). Breng verder op smaak.
5
Serveer en verdeel de gerookte zalm in reepjes meteen over de borden. Bestrooi met pijnboompitten en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.
6
Tip: gerookte zalm en pesto zijn op zich gezouten, proef de bereiding dus vóór je ze verder op smaak brengt.
1
Breng 2 kookpotten gezouten water aan de kook (1 grote en 1 middelgrote). Kook de farfalle in de middelgrote kookpot, volgens de instructies op de verpakking.
2
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukken. Schil de stronk lichtjes en snijd hem in kleine blokjes. Kook alles 5 min. in kokend water.
3
Bak de pijnboompitten op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Giet de broccoli en de pasta af (bewaar een beetje kookwater) en doe ze samen in de grote kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Meng er de pesto onder en een beetje kookwater van de pasta (± 1 pollepel). Breng verder op smaak.
5
Serveer en verdeel de gerookte zalm in reepjes meteen over de borden. Bestrooi met pijnboompitten en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.
6
Tip: gerookte zalm en pesto zijn op zich gezouten, proef de bereiding dus vóór je ze verder op smaak brengt.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 292 kcal - Vetten: 11.2 g - Koolhydraten: 34.3 g - Vezels: 2.4 g - Eiwitten: 12.5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 292 kcal - Vetten: 11.2 g - Koolhydraten: 34.3 g - Vezels: 2.4 g - Eiwitten: 12.5 g
Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Gerookt
Delhaize Zalm | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Pasta | Farfalle
Delhaize Pasta | Farfalle
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Pesto | Groen
Delhaize Pesto | Groen
100 gr
2
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€17,86