1
Breng 2 kookpotten gezouten water aan de kook (1 grote en 1 middelgrote). Kook de farfalle in de middelgrote kookpot, volgens de instructies op de verpakking.
2
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukken. Schil de stronk lichtjes en snijd hem in kleine blokjes. Kook alles 5 min. in kokend water.
3
Bak de pijnboompitten op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Giet de broccoli en de pasta af (bewaar een beetje kookwater) en doe ze samen in de grote kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Meng er de pesto onder en een beetje kookwater van de pasta (± 1 pollepel). Breng verder op smaak.
5
Serveer en verdeel de gerookte zalm in reepjes meteen over de borden. Bestrooi met pijnboompitten en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.
6
Tip: gerookte zalm en pesto zijn op zich gezouten, proef de bereiding dus vóór je ze verder op smaak brengt.
1
Breng 2 kookpotten gezouten water aan de kook (1 grote en 1 middelgrote). Kook de farfalle in de middelgrote kookpot, volgens de instructies op de verpakking.
2
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukken. Schil de stronk lichtjes en snijd hem in kleine blokjes. Kook alles 5 min. in kokend water.
3
Bak de pijnboompitten op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Giet de broccoli en de pasta af (bewaar een beetje kookwater) en doe ze samen in de grote kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Meng er de pesto onder en een beetje kookwater van de pasta (± 1 pollepel). Breng verder op smaak.
5
Serveer en verdeel de gerookte zalm in reepjes meteen over de borden. Bestrooi met pijnboompitten en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Zet enkele citroenpartjes apart op tafel.
6
Tip: gerookte zalm en pesto zijn op zich gezouten, proef de bereiding dus vóór je ze verder op smaak brengt.