Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenborst met groenten en hazelnootjes
Delhaize logo
  • Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eendenborst
  • 40 g boter
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 3,5 dl gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 1 zakje jonge spinaziescheuten
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 2 dl melk
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1/2 dl room
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 200 g snijbonen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Lichte room / Finesse / 20%
    25 cl
    9,96 €/l
    €2,49
    F2015060200141200000
  • Begin met koken

    1. Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborstfilet af. Snijd met een scherp mes de velkant lichtjes in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
    2. Verhit het afgesneden vet en fruit er een gehalveerde sjalot en een teentje knoflook in aan. Blus met de rode wijnazijn en voeg het laurierblaadje en de gevogeltebouillon toe. Laat 30 minuten zacht koken. Giet het mengsel daarna door een zeef en laat inkoken tot sausdikte.
    3. Snijd de puntjes van de snijbonen, snijd ze fijn en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
    4. Versnipper een sjalot en laat deze zachtjes fruiten in een klontje boter. Voeg de gare snijbonen toe en kruid met peper en zout.
    5. Kruid de eendenborstfilet met peper en zout. Bak de velkant aan in een hete antikleefpan (zonder vetstof) gedurende 3 minuten. Bak 2 minuten op de andere kant en zet het vuur lager. Laat vervolgens nog 2 minuten bakken. Laat het vlees daarna rusten onder aluminiumfolie.
    6. Stoof de spinazie kort aan in een klontje boter en kruid met peper en zout.
    7. Warm de saus op en monteer met een paar klontjes koude boter.
    8. Giet de melk samen met de room en hazelnootolie in een pannetje en warm op. Mix tot een schuimige saus.
    9. Versnijd de eendenborstfilet in mooie, schuine plakjes en schik het vlees op de voorverwarmde borden. Verdeel er de groenten, de sjalot en de hazelnoten over. Werk af met de saus en het hazelnootschuim.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Eendenborst met groenten en hazelnootjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 350 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€11,37
    F2009082100263710000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Lichte room / Finesse / 20%
    25 cl
    9,96 €/l
    €2,49
    F2015060200141200000