• Druiventaart
    Nutri-Score C

Druiventaart

DruiventaartC
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 65 g bloem
  • enkele handenvol kikkererwten
  • 80 g griessuiker
  • 2 el kweeperengelei
  • 1 heel ei
  • 1 stokje vanille
  • 1 rol zanddeeg
  • 40 cl volle melk
  • 10 cl verse room
  • 425 g witte en rode druiven (nettogewicht, afgerist)
  • 2 eierdooier
  • 65 g bloem
  • enkele handenvol kikkererwten
  • 80 g griessuiker
  • 2 el kweeperengelei
  • 1 heel ei
  • 1 stokje vanille
  • 1 rol zanddeeg
  • 40 cl volle melk
  • 10 cl verse room
  • 425 g witte en rode druiven (nettogewicht, afgerist)
  • 2 eierdooier

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Leg het zanddeeg in een grote taartvorm, bedek het met bakpapier en leg er de droge bonen op. Bak gedurende 15 min. in de oven, verwijder het papier en de bonen, en laat nog 5 min. extra bakken. Laat afkoelen.
  3. 3
    Breng de melk met het gespleten en geschraapte vanillestokje in een steelpan aan de kook.
  4. 4
    Klop de eieren met de suiker in een kom, voeg geleidelijk aan en al kloppend de bloem toe. Giet er vervolgens, beetje bij beetje, de warme melk bij.
  5. 5
    Giet alles terug in de steelpan en verwarm op zacht vuur, blijf roeren tot de eerste luchtbellen naar boven komen. Neem van het vuur, voeg de room toe en laat volledig afkoelen. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.
  6. 6
    Haal de bodem uit de vorm en leg ‘m op een taartschotel. Verdeel de room en vervolgens de druiven over de bodem. Laat de kweeperengelei smelten en bestrijk er de druiven mee (met een keukenkwastje). Laat even afkoelen.
  7. 7
    Serveer dan meteen zodat het deeg krokant blijft.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Leg het zanddeeg in een grote taartvorm, bedek het met bakpapier en leg er de droge bonen op. Bak gedurende 15 min. in de oven, verwijder het papier en de bonen, en laat nog 5 min. extra bakken. Laat afkoelen.
  3. 3
    Breng de melk met het gespleten en geschraapte vanillestokje in een steelpan aan de kook.
  4. 4
    Klop de eieren met de suiker in een kom, voeg geleidelijk aan en al kloppend de bloem toe. Giet er vervolgens, beetje bij beetje, de warme melk bij.
  5. 5
    Giet alles terug in de steelpan en verwarm op zacht vuur, blijf roeren tot de eerste luchtbellen naar boven komen. Neem van het vuur, voeg de room toe en laat volledig afkoelen. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.
  6. 6
    Haal de bodem uit de vorm en leg ‘m op een taartschotel. Verdeel de room en vervolgens de druiven over de bodem. Laat de kweeperengelei smelten en bestrijk er de druiven mee (met een keukenkwastje). Laat even afkoelen.
  7. 7
    Serveer dan meteen zodat het deeg krokant blijft.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 764; energie (kCal): 182; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 14,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 344,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 764; energie (kCal): 182; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 14,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 344,16
Vegetarisch
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Kikkererwten
    240 gr
    3+1 gratis
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
  • Materne Gelei | Kweepeer
    450 gr
  • Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
  • Delhaize Zanddeeg
    230 gr
  • Luxlait Melk | Volle | Vers
    1 l
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Delhaize Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
    500 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo

Totaal:

€20,72