Recept zoekresultatenVispannetjes met kreeft en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen
    A

Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen

door Sofie Dumont
Vispannetjes met kreeft en grijze garnalenA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 900 g filets van vastkokende vis (zeebarbeel, tong, zeewolf, zeeduivel …)
  • 750 grote gekookte kreeft van 750 g
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • 1 grote wortelen
  • 1 kleine venkel
  • 2 grote sjalotten
  • 5 dl slagroom met 40% v.g.
  • 1 l verse kreeftensoep
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1,3 dl witte wijn
  • 3 el armagnac
  • 60 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  • peper
  • 6 witte rapen (voor de groenten)
  • 2 grot sjalot (voor de groenten)
  • 6 kleine aardappelen (voor de groenten)
  • 12 lente-uitjes (voor de groenten)
  • 300 g knolselder (voor de groenten)
  • 1 kleine venkel (voor de groenten)
  • 6 el olijfolie (voor de groenten)
  • peper en zout (voor de groenten)
  • 1 citroen bio (voor de dressing)
  • 1,5 dl koolzaadolie (voor de dressing)
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 4 takjes bladpeterselie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 3 el amandelschilfers (voor de garnituur)
  • 100 g zure room (voor de afwerking)
  • 1 handvol verse kruiden: dille, bieslook en dragon (voor de garnituur)
  • peper en zout (voor de garnituur)
  • 900 g filets van vastkokende vis (zeebarbeel, tong, zeewolf, zeeduivel …)
  • 750 grote gekookte kreeft van 750 g
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • 1 grote wortelen
  • 1 kleine venkel
  • 2 grote sjalotten
  • 5 dl slagroom met 40% v.g.
  • 1 l verse kreeftensoep
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1,3 dl witte wijn
  • 3 el armagnac
  • 60 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper

Begin met koken

: 1u15
1
Giet de room in een steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes tot 2 dl inkoken.
2
Snijd de wortel, de venkel en de sjalotten in een fijne brunoise. Doe ze in een stoofpan met 20 g gesmolten boter. Voeg het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje toe. Fruit 5 min op een zacht vuurtje. Blus met witte wijn. Laat volledig inkoken, op een vrij hoog vuur. Voeg de kreeftensoep, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en de armagnac toe. Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, voeg de ingekookte room toe en breng verder op smaak.
3
Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snijd het in stukken. Snijd de grote visfilets in stukken (verwijder ook alle graten). Snijd de tongfilets in de lengte in 2 en rol ze op, met de velkant naar binnen. Bak de vis op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten boter. Doe dit in meerdere keren en voeg indien nodig boter toe. Kruid met peper en zout. Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat en houd apart.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten en de aardappelen in plakjes van 5 mm dikte en snijd een stuk van de lente-uitjes af. Verdeel ze over 6 kleine pannetjes, bestrijk ze met olie, kruid met peper en zout. Gril ze 30 min in de oven.
5
Rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap (8 cl). Kruid met peper en zout, voeg de olie, het geperste teentje knoflook en de gehakte peterselie toe. Meng goed.
6
Gril de amandelschilfers lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Mix de zure room, de kruiden, zout en peper met een staafmixer.
7
Verwarm de groenten en de vis net voor het opdienen 5 min in de oven (voorverwarmd op 195°C). Verdeel de vis over de pannetjes, voeg de stukken kreeft toe en overgiet met de hete kreeftensaus. Werk af met de grijze garnalen, de kruidenroom en de amandelen. Besprenkel de groenten met dressing en dien op.
1
Giet de room in een steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes tot 2 dl inkoken.
2
Snijd de wortel, de venkel en de sjalotten in een fijne brunoise. Doe ze in een stoofpan met 20 g gesmolten boter. Voeg het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje toe. Fruit 5 min op een zacht vuurtje. Blus met witte wijn. Laat volledig inkoken, op een vrij hoog vuur. Voeg de kreeftensoep, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en de armagnac toe. Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, voeg de ingekookte room toe en breng verder op smaak.
3
Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snijd het in stukken. Snijd de grote visfilets in stukken (verwijder ook alle graten). Snijd de tongfilets in de lengte in 2 en rol ze op, met de velkant naar binnen. Bak de vis op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten boter. Doe dit in meerdere keren en voeg indien nodig boter toe. Kruid met peper en zout. Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat en houd apart.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten en de aardappelen in plakjes van 5 mm dikte en snijd een stuk van de lente-uitjes af. Verdeel ze over 6 kleine pannetjes, bestrijk ze met olie, kruid met peper en zout. Gril ze 30 min in de oven.
5
Rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap (8 cl). Kruid met peper en zout, voeg de olie, het geperste teentje knoflook en de gehakte peterselie toe. Meng goed.
6
Gril de amandelschilfers lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Mix de zure room, de kruiden, zout en peper met een staafmixer.
7
Verwarm de groenten en de vis net voor het opdienen 5 min in de oven (voorverwarmd op 195°C). Verdeel de vis over de pannetjes, voeg de stukken kreeft toe en overgiet met de hete kreeftensaus. Werk af met de grijze garnalen, de kruidenroom en de amandelen. Besprenkel de groenten met dressing en dien op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 149; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1362,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 149; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1362,46
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
3 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Gekookte kreeft 400-600g
Delhaize Gekookte kreeft 400-600g
2 × +/- 500 gr
+/-€
27
50
Gekookte Gambas | Bio
Delhaize Gekookte Gambas | Bio
300 gr
Bio
    6
    85
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
    Venkel
    Delhaize Venkel
    500 gr
    1
    79
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    50 cl
    4
    99
    Bisque | Kreeft & grijze garnalen
    Delhaize Bisque | Kreeft & grijze garnalen
    3 × 400 gr
    9
    29
    Double Tomatenconcentraat
    Mutti Double Tomatenconcentraat
    130 gr
    1
    79
    Arniston Bay Chenin Chardonnay Wit
    Arniston Bay Arniston Bay Chenin Chardonnay Wit
    75 cl
    2+1 gratis
    5
    99
    XO | Armagnac 40% alc
    Comte de Lafitte XO | Armagnac 40% alc
    70 cl
    26
    49
    Gekarnde boter | Zacht
    Carlsbourg Gekarnde boter | Zacht
    250 gr
    2de tegen -50%
    3
    99
    Kruidentuiltje | Verpakt
    Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
    20 gr
    1
    75
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    2de tegen -40%
    4
    25
    Rapen | Bot | Verpakt
    Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
    1 st
    1
    99
    Aardappelen | Charlotte | Vastkokend
    Delhaize Aardappelen | Charlotte | Vastkokend
    1 kg
    2
    79
    Gele uien | Verpakt | Bio
    Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
    2 × 1 kg
    Bio
      2
      29
      Knolselderblokjes
      Delhaize Knolselderblokjes
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      09

      Reeds in je keuken

      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        19
        Kruiden | Peper | Smaakvol
        Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
        35 gr
        2de tegen -40%
        4
        25
        Totaal:
        +/-€178,73

        Mis geen enkel voordeel

        Ontdek exclusieve voordelen. Log in.