Recept zoekresultatenBladerdeegtaart met cocotte-eieren
Delhaize logo
  • Bladerdeegtaart met cocotte-eieren
    D

Bladerdeegtaart met cocotte-eieren

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen
Voorgerecht
Bladerdeegtaart met cocotte-eierenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 eieren
  • 4 groene asperges
  • 4 sugar snaps
  • 6 lente-uitjes
  • 2 el diepgevroren erwtjes
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 dl room
  • 50 g parmigiano
  • peper

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

Delhaize

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

220 gr

Bio

€1,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 × 500 gr

€3,98

Bladerdeeg

Delhaize

Bladerdeeg

450 gr

€1,39

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€21,48

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd grote rechthoeken uit de plakken bladerdeeg (laat ze op hun bakpapier liggen en snijd dit ook een beetje weg). Plooi de randen op 1 cm om en bevochtig ze. Prik wat gaatjes in het vlakke deel. Bedek het geheel met bakpapier en strooi bakparels (of droge bonen) op het vlakke deel van de taartbodems. Schuif 10 min. in de oven.
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Kort de lente-uitjes in. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water. Voeg na 2 min. de erwtjes en de sugar snaps toe. Laat nog 1 min. koken, giet af en dompel de groenten in ijskoud water.
  3. Meng de room met de geraspte parmigiano. Verdeel het mengsel over de taartbodems. Breek de eieren boven de taarten om de garnituur met de eiwitten te bedekken (houd de eidooiers apart in hun halve schaal). Laat de groenten goed uitlekken, verdeel ze over de taarten en schuif 10 min. in de oven.
  4. Giet de eidooiers voorzichtig op de taarten zonder ze te breken, kruid met peper en zout. Serveer als voorgerecht met een slaatje.

Tip

Geen verspilling: snijd de resten bladerdeeg in reepjes en bak ze ± 15 min. goudbruin in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen. Serveer ze bij het aperitief (je kunt ze een paar dagen in een metalen doos bewaren).

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 478 kcal • Vetten: 32 g • Koolhydraten: 30 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 16 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 478 kcal • Vetten: 32 g • Koolhydraten: 30 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 16 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen
Voorgerecht
  • Bladerdeegtaart met cocotte-eieren
    D

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

Delhaize

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

220 gr

Bio

€1,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 × 500 gr

€3,98

Bladerdeeg

Delhaize

Bladerdeeg

450 gr

€1,39

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€21,48