Recept zoekresultatenBladerdeegtaart met cocotte-eieren
Delhaize logo
  • Bladerdeegtaart met cocotte-eieren
    D

Bladerdeegtaart met cocotte-eieren

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen
Voorgerecht
Bladerdeegtaart met cocotte-eierenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 eieren
  • 4 groene asperges
  • 4 sugar snaps
  • 6 lente-uitjes
  • 2 eetlepels diepgevroren erwtjes
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 dl room
  • 50 g parmigiano
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Omega-3 | Bio
    6 st
    0,65 €/st
    €3,89
    F2021021700076840000
  • Asperges | Groen | Import
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    12,20 €/kg
    €5,49
    F1986053100300700000
  • Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    14,23 €/kg
    €1,85
    S2015021900112480000
  • Zachte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    5,48 €/kg
    €2,19
    F2008061600315030000
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    9,35 €/kg
    €2,15
    F2012031400136200000
  • Room | Zuur | 15 % V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    5,45 €/kg
    €1,09
    F2020050400057890000
  • Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2022091200107080000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd grote rechthoeken uit de plakken bladerdeeg (laat ze op hun bakpapier liggen en snijd dit ook een beetje weg). Plooi de randen op 1 cm om en bevochtig ze. Prik wat gaatjes in het vlakke deel. Bedek het geheel met bakpapier en strooi bakparels (of droge bonen) op het vlakke deel van de taartbodems. Schuif 10 min. in de oven.
    2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Kort de lente-uitjes in. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water. Voeg na 2 min. de erwtjes en de sugar snaps toe. Laat nog 1 min. koken, giet af en dompel de groenten in ijskoud water.
    3. Meng de room met de geraspte parmigiano. Verdeel het mengsel over de taartbodems. Breek de eieren boven de taarten om de garnituur met de eiwitten te bedekken (houd de eidooiers apart in hun halve schaal). Laat de groenten goed uitlekken, verdeel ze over de taarten en schuif 10 min. in de oven.
    4. Giet de eidooiers voorzichtig op de taarten zonder ze te breken, kruid met peper en zout. Serveer als voorgerecht met een slaatje.

    Tip: Geen verspilling: snijd de resten bladerdeeg in reepjes en bak ze ± 15 min. goudbruin in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen. Serveer ze bij het aperitief (je kunt ze een paar dagen in een metalen doos bewaren).

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 478 kcal • Vetten: 32 g • Koolhydraten: 30 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 16 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Pasen
    Voorgerecht
    • Bladerdeegtaart met cocotte-eieren
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Omega-3 | Bio
    6 st
    0,65 €/st
    €3,89
    F2021021700076840000
  • Asperges | Groen | Import
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    12,20 €/kg
    €5,49
    F1986053100300700000
  • Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    14,23 €/kg
    €1,85
    S2015021900112480000
  • Zachte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    5,48 €/kg
    €2,19
    F2008061600315030000
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    9,35 €/kg
    €2,15
    F2012031400136200000
  • Room | Zuur | 15 % V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    5,45 €/kg
    €1,09
    F2020050400057890000
  • Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2022091200107080000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000