1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd grote rechthoeken uit de plakken bladerdeeg (laat ze op hun bakpapier liggen en snijd dit ook een beetje weg). Plooi de randen op 1 cm om en bevochtig ze. Prik wat gaatjes in het vlakke deel. Bedek het geheel met bakpapier en strooi bakparels (of droge bonen) op het vlakke deel van de taartbodems. Schuif 10 min. in de oven.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Kort de lente-uitjes in. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water. Voeg na 2 min. de erwtjes en de sugar snaps toe. Laat nog 1 min. koken, giet af en dompel de groenten in ijskoud water.
3
Meng de room met de geraspte parmigiano. Verdeel het mengsel over de taartbodems. Breek de eieren boven de taarten om de garnituur met de eiwitten te bedekken (houd de eidooiers apart in hun halve schaal). Laat de groenten goed uitlekken, verdeel ze over de taarten en schuif 10 min. in de oven.
4
Giet de eidooiers voorzichtig op de taarten zonder ze te breken, kruid met peper en zout. Serveer als voorgerecht met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd grote rechthoeken uit de plakken bladerdeeg (laat ze op hun bakpapier liggen en snijd dit ook een beetje weg). Plooi de randen op 1 cm om en bevochtig ze. Prik wat gaatjes in het vlakke deel. Bedek het geheel met bakpapier en strooi bakparels (of droge bonen) op het vlakke deel van de taartbodems. Schuif 10 min. in de oven.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Kort de lente-uitjes in. Dompel alles in een kookpot kokend gezouten water. Voeg na 2 min. de erwtjes en de sugar snaps toe. Laat nog 1 min. koken, giet af en dompel de groenten in ijskoud water.
3
Meng de room met de geraspte parmigiano. Verdeel het mengsel over de taartbodems. Breek de eieren boven de taarten om de garnituur met de eiwitten te bedekken (houd de eidooiers apart in hun halve schaal). Laat de groenten goed uitlekken, verdeel ze over de taarten en schuif 10 min. in de oven.
4
Giet de eidooiers voorzichtig op de taarten zonder ze te breken, kruid met peper en zout. Serveer als voorgerecht met een slaatje.