Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHoge vanilletaart met kokos
Delhaize logo
  • Hoge vanilletaart met kokos

Hoge vanilletaart met kokos

Hoge vanilletaart met kokos
Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • 600 g bloem
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 550 g suiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 l melk
  • 80 g kokosschilfers
  • 400 g boter
  • 1 kl zout
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 375 g mascarpone
  • 3 el bloemsuiker
  • 10 eiwitten
  • zilveren suikerbolletjes
  • 600 g bloem
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 550 g suiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 l melk
  • 80 g kokosschilfers
  • 400 g boter
  • 1 kl zout
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 375 g mascarpone
  • 3 el bloemsuiker
  • 10 eiwitten

Begin met koken

: 30 min. + 40 min. baktijd
1
Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
2
Voeg de boter toe.
3
Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
4
Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
5
Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
6
Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
7
Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
8
Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
9
Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
10
Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
11
Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.
1
Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
2
Voeg de boter toe.
3
Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
4
Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
5
Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
6
Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
7
Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
8
Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
9
Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
10
Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
11
Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.
Nutritionele informatie
Energie: 529 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Kokosnoot | Geraspt
    Vahiné Kokosnoot | Geraspt
    115 gr
    2
    95
    Smeerkaas | Lactosevrij
    Philadelphia Smeerkaas | Lactosevrij
    175 gr
    4
    49
    Mascarpone
    Delhaize Mascarpone
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    69
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79
    Suiker | Parelkorrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
    500 gr
    3
    15

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Suiker | Fijn | Kristal
    Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Zachte boter
    Aubel Zachte boter
    500 gr
    -20%
    7
    03
    €8,79
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Totaal:
    €22,85

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.