Bereidingstijd: 30 min. + 40 min. baktijd
- Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
- Voeg de boter toe.
- Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
- Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
- Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
- Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
- Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
- Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
- Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
- Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
- Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.
Kooktip
Decoreer met dennentakjes of met hulst om helemaal in de kerstsfeer te komen.