Recept zoekresultatenHoge vanilletaart met kokos
Delhaize logo
  • Hoge vanilletaart met kokos

Hoge vanilletaart met kokos

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Vegetarisch
Kids
Dessert
Hoge vanilletaart met kokos

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 10 eiwitten
  • 600 g bloem
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 550 g suiker
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 l melk
  • 80 g kokosschilfers
  • enkele zilveren suikerbolletjes
  • 400 g boter
  • 1 kl zout
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 375 g mascarpone
  • 3 eetlepels bloemsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mascarpone
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    5,78 €/kg
    €2,89
    F1997032600141900000
  • Original
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    235 gr
    12,13 €/kg
    €2,85
    F2018091400024230000
  • Kokos Schilfers
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016112300322480000
  • Almandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011000490150000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 40 min. baktijd

    1. Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
    2. Voeg de boter toe.
    3. Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
    4. Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
    5. Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
    6. Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
    7. Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
    8. Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
    9. Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
    10. Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
    11. Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.

    Kooktip

    Decoreer met dennentakjes of met hulst om helemaal in de kerstsfeer te komen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Kids
    Overig
    Dessert
    • Hoge vanilletaart met kokos

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mascarpone
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    5,78 €/kg
    €2,89
    F1997032600141900000
  • Original
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    235 gr
    12,13 €/kg
    €2,85
    F2018091400024230000
  • Kokos Schilfers
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016112300322480000
  • Almandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011000490150000