Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenCrumble van zalm met prei
Delhaize logo
  • Crumble van zalm met prei
    C

Crumble van zalm met prei

door Gema Gomez
Crumble van zalm met preiC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g zalmfilets zonder vel
  • 1 bussel prei
  • 1 citroen
  • 60 g (oudbakken) parisienne stokbrood
  • 1 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g aardappelen alle gebruik
  • 3 dl culinaire room met 20% v.g.
  • 500 g zalmfilets zonder vel
  • 1 bussel prei
  • 1 citroen
  • 60 g (oudbakken) parisienne stokbrood
  • 1 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g aardappelen alle gebruik
  • 3 dl culinaire room met 20% v.g.

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Heb je enkel vers stokbrood in huis? Snijd het in sneetjes en laat ze in de oven drogen.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze ± 20 min. in kokend water.
3
Snijd het preiwit in schijfjes van 1 cm. Fruit 2 min. op een matig vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie. Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Bestrooi met bloem, meng 1 min. en giet er de room bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak. Verdeel de bereiding over een ovenschaal.
4
Snijd de zalm in 4 porties, leg ze op de prei en kruid met peper en zout. Hak het droog brood grof. Meng er geraspte citroenzeste onder en 2 el olijfolie. Bedek de zalmstukken met een dikke laag crumble en bestrooi de prei met de rest van de crumble. Schuif 10 min. in de oven.
5
Dien heel warm op, met de aardappelen.
6
Tip: maak je crumble met om het even welke broodrestjes. Werk af met een beetje gehakte peterselie als je dit in huis hebt. Een handig recept voor op drukke avonde want je kunt het (bijna) volledig op voorhand bereiden. De prei uit stap 3 kun je zelfs invriezen. Serveer met verse aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Heb je enkel vers stokbrood in huis? Snijd het in sneetjes en laat ze in de oven drogen.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze ± 20 min. in kokend water.
3
Snijd het preiwit in schijfjes van 1 cm. Fruit 2 min. op een matig vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie. Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Bestrooi met bloem, meng 1 min. en giet er de room bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak. Verdeel de bereiding over een ovenschaal.
4
Snijd de zalm in 4 porties, leg ze op de prei en kruid met peper en zout. Hak het droog brood grof. Meng er geraspte citroenzeste onder en 2 el olijfolie. Bedek de zalmstukken met een dikke laag crumble en bestrooi de prei met de rest van de crumble. Schuif 10 min. in de oven.
5
Dien heel warm op, met de aardappelen.
6
Tip: maak je crumble met om het even welke broodrestjes. Werk af met een beetje gehakte peterselie als je dit in huis hebt. Een handig recept voor op drukke avonde want je kunt het (bijna) volledig op voorhand bereiden. De prei uit stap 3 kun je zelfs invriezen. Serveer met verse aardappelen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 166 kcal - Vetten: 11,6 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 166 kcal - Vetten: 11,6 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,8 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht