Recept zoekresultatenGegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Delhaize logo
  • Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

door Loïc Van Impe
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min. (+ 30 min. rusttijd)
1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.
1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Stoofvlees | 1ste keuze  | Rund | Belgisch

Delhaize

Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch

2 × +/- 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€14,50

Witte bonen | Tomatensaus

Hak

Witte bonen | Tomatensaus

2 × 360 gr

€4,38

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

170 gr

€1,85

Reeds in je keuken

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€23,71