Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Delhaize logo
  • Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

door Loïc Van Impe
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min. (+ 30 min. rusttijd)
1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.
1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Biefstuk | Gepeld | Rund  | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Gepeld | Rund | Belgisch

4 × +/- 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€12,56

Lange witte bonen | Bio

Delhaize

Lange witte bonen | Bio

500 gr

Bio

€3,09

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

150 gr

€1,75

Tahinii | Natuur

Al'Fez

Tahinii | Natuur

160 gr

€4,85

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Reeds in je keuken

Verse Look

Delhaize

Verse Look

2 × 140 gr

€4,58

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€34,53