Recept zoekresultatenGegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Delhaize logo
  • Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

door Lo茂c Van Impe
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingredi毛nten voorPorties

4 porties
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min. (+ 30 min. rusttijd)
1
Haal het vlees minstens 30 min. v贸贸r het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45掳C 脿 50掳C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.
1
Haal het vlees minstens 30 min. v贸贸r het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45掳C 脿 50掳C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingredi毛nten voor 4 personen

Toon:

Stoofvlees | 1ste keuze  | Rund | Belgisch

Delhaize

Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch

2 脳 +/- 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-鈧14,50

Lange witte bonen | Bio

Delhaize

Lange witte bonen | Bio

500 gr

Bio

鈧3,09

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

鈧1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

鈧1,49

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

150 gr

鈧1,75

Tahinii | Natuur

Al'Fez

Tahinii | Natuur

160 gr

鈧4,85

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

鈧0,52

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

鈧5,75

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

鈧3,55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

鈧1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

鈧4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

鈧1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

鈧0,35

Totaal:
+/-鈧36,99