Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenGegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Delhaize logo
  • Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri

door Loïc Van Impe
Gegrilde steaks, hummus van witte bonen en chimichurri
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel
  • 800 g steak
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min. (+ 30 min. rusttijd)
1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.
1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tahini
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
2 × 360 gr
1+1 gratis
2
19
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
500 gr
3 voor €5
1
99
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€15,71