Productterugroeping:« Stronkje fruit van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenCrackers met zaadjes, gerookte forel en avocado
Delhaize logo
  • Crackers met zaadjes, gerookte forel en avocado
    B

Crackers met zaadjes, gerookte forel en avocado

door Line Couvreur
Crackers met zaadjes, gerookte forel en avocadoB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 4 avocado's
  • 2 lente-uien
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 1 citroen
  • 4 takjes basilicum
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 5 cl olijfolie
  • 20 g bruin lijnzaad
  • 20 g chiazaadjes
  • 20 g pompoenpitten
  • 20 g zonnebloempitten
  • 20 g sesamzaadjes
  • peper
  • zout
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 4 avocado's
  • 2 lente-uien
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 1 citroen
  • 4 takjes basilicum
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 5 cl olijfolie
  • 20 g bruin lijnzaad
  • 20 g chiazaadjes
  • 20 g pompoenpitten
  • 20 g zonnebloempitten
  • 20 g sesamzaadjes
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. kooktijd (+ 15 min. afkoeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met 8 cl water en de olie. Voeg 1 afgestreken kl zout toe en alle zaden. Meng tot een homogeen en dik deeg (giet er een beetje water bij als het niet soepel genoeg is). Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier heel fijn uit met een deegrol.
2
Leg alles op een bakplaat, verwijder het bovenste bakpapier en snijd het deeg in vierkante stukken, zonder ze van elkaar los te maken. Schuif 25 min. in de oven. Maak de crackers van elkaar los en laat ze op een rooster afkoelen.
3
Plet de avocado’s met citroensap, kruid met peper en zout en verdeel over de crackers. Voeg de licht verkruimelde forelfilets toe, de gesnipperde lente-uitjes, basilicum en granaatappelpitjes.
4
Serveer met citroenpartjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met 8 cl water en de olie. Voeg 1 afgestreken kl zout toe en alle zaden. Meng tot een homogeen en dik deeg (giet er een beetje water bij als het niet soepel genoeg is). Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier heel fijn uit met een deegrol.
2
Leg alles op een bakplaat, verwijder het bovenste bakpapier en snijd het deeg in vierkante stukken, zonder ze van elkaar los te maken. Schuif 25 min. in de oven. Maak de crackers van elkaar los en laat ze op een rooster afkoelen.
3
Plet de avocado’s met citroensap, kruid met peper en zout en verdeel over de crackers. Voeg de licht verkruimelde forelfilets toe, de gesnipperde lente-uitjes, basilicum en granaatappelpitjes.
4
Serveer met citroenpartjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 235 kcal - Vetten: 19,6 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 235 kcal - Vetten: 19,6 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 6 g
Lactose vrij
Ontbijt