Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenChocoladecookies met tahini
Delhaize logo
  • Chocoladecookies met tahini
    E
Chocoladecookies met tahiniE

Chocoladecookies met tahini

door Gema Gomez
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

32 porties
  • 1 ei
  • 160 g zelfrijzende bloem
  • 120 g biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 150 g pure chocolade
  • 60 g tahini
  • 120 g boter
  • zout
  • 1 ei
  • 160 g zelfrijzende bloem
  • 120 g biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 150 g pure chocolade
  • 60 g tahini
  • 120 g boter
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 2 x 10 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. De boter moet niet gesmolten zijn, maar wel mals. Laat hem indien nodig even zachter worden in de microgolfoven, in een slakom. Voeg de tahini en het ei toe, meng goed en voeg de bloem, een groot snufje zout en de suiker toe. Meng met een soepele spatel tot een vrij stevig, homogeen deeg.
2
Hak de chocolade en roer hem onder het deeg.
3
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Verdeel er met behulp van 2 lepeltjes kleine deeghoopjes van de grootte van een noot over, op voldoende afstand van elkaar. Plet ze lichtjes en bak ze ± 10 min. in de oven (houd ze in het oog). Je moet 2 bakbeurten voorzien.
4
Laat de cookies volledig afkoelen op een taartrooster. Toch een overschotje? Bewaar ze in een metalen doos of in een bokaal.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. De boter moet niet gesmolten zijn, maar wel mals. Laat hem indien nodig even zachter worden in de microgolfoven, in een slakom. Voeg de tahini en het ei toe, meng goed en voeg de bloem, een groot snufje zout en de suiker toe. Meng met een soepele spatel tot een vrij stevig, homogeen deeg.
2
Hak de chocolade en roer hem onder het deeg.
3
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Verdeel er met behulp van 2 lepeltjes kleine deeghoopjes van de grootte van een noot over, op voldoende afstand van elkaar. Plet ze lichtjes en bak ze ± 10 min. in de oven (houd ze in het oog). Je moet 2 bakbeurten voorzien.
4
Laat de cookies volledig afkoelen op een taartrooster. Toch een overschotje? Bewaar ze in een metalen doos of in een bokaal.
Nutritionele informatie
E
Per 100g: Energie: 454 kcal - Vetten: 28,3 g - Koolhydraten: 40,9 g - Vezels: 4,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 454 kcal - Vetten: 28,3 g - Koolhydraten: 40,9 g - Vezels: 4,6 g - Eiwitten: 7,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Less waste
Dessert

Ingrediënten voor 32 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Chocolade | Melk | Matinettes

Jacques

Chocolade | Melk | Matinettes

2 × 128 gr

€4,38

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€14,51