Recept zoekresultatenSobanoedelslaatje met gemarineerde scampi
Delhaize logo
  • Sobanoedelslaatje met gemarineerde scampi
    B

Sobanoedelslaatje met gemarineerde scampi

Sobanoedelslaatje met gemarineerde scampiB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gekookte en gepelde bioscampi
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 100 g rucola
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 zakje ‘Nori Snack’ Saitaku* (10 g)
  • 300 g sobanoedels
  • 5 cl water
  • 2 theezakjes ‘Clean Matcha Green’ Pukka
  • 4 el sojasaus
  • 4 el mirin
  • 2 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 15 g geroosterde sesamzaadjes
  • 2 biocitroenen
  • 1/2 rode peper
  • peper
  • 200 g gekookte en gepelde bioscampi
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 100 g rucola
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 zakje ‘Nori Snack’ Saitaku* (10 g)
  • 300 g sobanoedels
  • 5 cl water
  • 2 theezakjes ‘Clean Matcha Green’ Pukka
  • 4 el sojasaus
  • 4 el mirin
  • 2 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 15 g geroosterde sesamzaadjes

Begin met koken

: 20 min. + 1 u marineertijd
1
Doe de fijngeraspte zeste en het sap van 1 citroen in een grote kom. Meng met de helft van de gehakte lente-uitjes (wit + lichtgroen deel), 4 el olijfolie, de helft van de gehakte koriander, de fijngehakte rode peper en zout. Open de theezakjes en strooi de inhoud in de kom. Roer er de scampi onder, dek de kom af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
3
Doe de jonge spinazieblaadjes in de beker van de mixer (of van de blender). Mix ze met de peterselie, het water, het sap van 1 citroen, 1 kl geroosterde sesamolie en de mirin tot een homogene coulis. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte noedels af en spoel ze onder koud water. Meng de noedels met de rest van de geroosterde sesamolie, de rest van de olijfolie en de sojasaus. Roer er de scampi onder, samen hun marinade, de rucola, de rest van de korianderplukjes en de rest van de fijngesnipperde lente-uitjes. Bestrooi met de licht verkruimelde norivellen en de sesamzaadjes.
5
Dien koel op en geef er de saus apart bij.
1
Doe de fijngeraspte zeste en het sap van 1 citroen in een grote kom. Meng met de helft van de gehakte lente-uitjes (wit + lichtgroen deel), 4 el olijfolie, de helft van de gehakte koriander, de fijngehakte rode peper en zout. Open de theezakjes en strooi de inhoud in de kom. Roer er de scampi onder, dek de kom af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
3
Doe de jonge spinazieblaadjes in de beker van de mixer (of van de blender). Mix ze met de peterselie, het water, het sap van 1 citroen, 1 kl geroosterde sesamolie en de mirin tot een homogene coulis. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte noedels af en spoel ze onder koud water. Meng de noedels met de rest van de geroosterde sesamolie, de rest van de olijfolie en de sojasaus. Roer er de scampi onder, samen hun marinade, de rucola, de rest van de korianderplukjes en de rest van de fijngesnipperde lente-uitjes. Bestrooi met de licht verkruimelde norivellen en de sesamzaadjes.
5
Dien koel op en geef er de saus apart bij.
Nutritionele informatie
B
Energie: 503 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Aziatisch
Lactose vrij
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Garnaal | Wok | Natuur
Delhaize Garnaal | Wok | Natuur
2 × 185 gr
-20%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
59
€4,49
Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
1+1 gratis
2
65
Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Saitaku | Nori | Snack
Saitaku Saitaku | Nori | Snack
10 gr
3
29
Mie | Chinese
Soubry Mie | Chinese
2 × 250 gr
3+3 gratis
0
89
Kruidenthee | Gins Matcha Green| 20 Z.| Bio
Pukka Kruidenthee | Gins Matcha Green| 20 Z.| Bio
30 gr
Bio
    6
    69
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Mirin seasoning
    Saitaku Mirin seasoning
    150 gr
    3
    85
    Olie | Wok | Geroosterde sesam
    Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
    25 cl
    4
    45
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    4
    25
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 50 cl
    -20% voor 3
    4
    69
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €47,55