Recept zoekresultatenSobanoedelslaatje met gemarineerde scampi
Delhaize logo
  • Sobanoedelslaatje met gemarineerde scampi
    B

Sobanoedelslaatje met gemarineerde scampi

Sobanoedelslaatje met gemarineerde scampiB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gekookte en gepelde bioscampi
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 100 g rucola
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 zakje ‘Nori Snack’ Saitaku* (10 g)
  • 300 g sobanoedels
  • 5 cl water
  • 2 theezakjes ‘Clean Matcha Green’ Pukka
  • 4 el sojasaus
  • 4 el mirin
  • 2 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 15 g geroosterde sesamzaadjes
  • 2 biocitroenen
  • 1/2 rode peper
  • peper
  • 200 g gekookte en gepelde bioscampi
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 100 g rucola
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 zakje ‘Nori Snack’ Saitaku* (10 g)
  • 300 g sobanoedels
  • 5 cl water
  • 2 theezakjes ‘Clean Matcha Green’ Pukka
  • 4 el sojasaus
  • 4 el mirin
  • 2 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 15 g geroosterde sesamzaadjes

Begin met koken

: 20 min. + 1 u marineertijd
1
Doe de fijngeraspte zeste en het sap van 1 citroen in een grote kom. Meng met de helft van de gehakte lente-uitjes (wit + lichtgroen deel), 4 el olijfolie, de helft van de gehakte koriander, de fijngehakte rode peper en zout. Open de theezakjes en strooi de inhoud in de kom. Roer er de scampi onder, dek de kom af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
3
Doe de jonge spinazieblaadjes in de beker van de mixer (of van de blender). Mix ze met de peterselie, het water, het sap van 1 citroen, 1 kl geroosterde sesamolie en de mirin tot een homogene coulis. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte noedels af en spoel ze onder koud water. Meng de noedels met de rest van de geroosterde sesamolie, de rest van de olijfolie en de sojasaus. Roer er de scampi onder, samen hun marinade, de rucola, de rest van de korianderplukjes en de rest van de fijngesnipperde lente-uitjes. Bestrooi met de licht verkruimelde norivellen en de sesamzaadjes.
5
Dien koel op en geef er de saus apart bij.
1
Doe de fijngeraspte zeste en het sap van 1 citroen in een grote kom. Meng met de helft van de gehakte lente-uitjes (wit + lichtgroen deel), 4 el olijfolie, de helft van de gehakte koriander, de fijngehakte rode peper en zout. Open de theezakjes en strooi de inhoud in de kom. Roer er de scampi onder, dek de kom af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
3
Doe de jonge spinazieblaadjes in de beker van de mixer (of van de blender). Mix ze met de peterselie, het water, het sap van 1 citroen, 1 kl geroosterde sesamolie en de mirin tot een homogene coulis. Breng verder op smaak.
4
Giet de gekookte noedels af en spoel ze onder koud water. Meng de noedels met de rest van de geroosterde sesamolie, de rest van de olijfolie en de sojasaus. Roer er de scampi onder, samen hun marinade, de rucola, de rest van de korianderplukjes en de rest van de fijngesnipperde lente-uitjes. Bestrooi met de licht verkruimelde norivellen en de sesamzaadjes.
5
Dien koel op en geef er de saus apart bij.
Nutritionele informatie
B
Energie: 503 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Aziatisch
Lactose vrij
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Rucola
    Delhaize Rucola
    100 gr
    1
    29
    Jonge uien | Bussel
    Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
    Saitaku | Nori | Snack
    Saitaku Saitaku | Nori | Snack
    10 gr
    3
    29
    Udon Noedels
    Saitaku Udon Noedels
    300 gr
    2
    95
    Thee | Groen | Twist | Matcha turmeric |Bio | Ft
    Clipper Thee | Groen | Twist | Matcha turmeric |Bio | Ft
    20 x 1,8 gr
    2+2 gratis
    Bio
      4
      49
      Saus | Soja | Tamari
      Saitaku Saus | Soja | Tamari
      150 gr
      3
      79
      Mirin seasoning
      Saitaku Mirin seasoning
      150 gr
      3
      85
      Sesamolie | Zuiver | Bio
      Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
      50 cl
      Bio
        12
        19
        Koriander | Verpakt
        Delhaize Koriander | Verpakt
        20 gr
        1
        55
        Gekrulde peterselie | Verpakt
        Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
        100 gr
        1
        59
        Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
        Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
        44 gr
        4
        15
        Citroen | 1 st
        Delhaize Citroen | 1 st
        1 st
        0
        69
        Rode pepers | Verpakt
        Delhaize Rode pepers | Verpakt
        50 gr
        1
        29

        Reeds in je keuken

        Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
        Chaudfontaine Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles
        6 x 1,5 l
        2 = -25% | 3 = -33%
        5
        89
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        • little-lione.external.82792960.svg
        4
        99
        Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
        Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
        45 gr
        1
        29
        Totaal:
        €49,39