Recept zoekresultatenSoep van zoete aardappel met feta en waterkersolie
Delhaize logo
  • Soep van zoete aardappel met feta en waterkersolie
Soep van zoete aardappel met feta en waterkersolie

Soep van zoete aardappel met feta en waterkersolie

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g zoete aardappelen
  • 50 g feta
  • 1,5 l water
  • 2 cm gember
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl olijfolie extra zuiver
  • 3 sjalotten
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 bussel waterkers
  • peper
  • 500 g zoete aardappelen
  • 50 g feta
  • 1,5 l water
  • 2 cm gember
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl olijfolie extra zuiver
  • 3 sjalotten
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 bussel waterkers
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 25 min kooktijd
1
Schil de zoete aardappelen, de sjalotten en de gember. Snijd daarna de zoete aardappelen en de sjalotten in stukken en hak de gember fijn. Snijd het rood pepertje overlangs, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Fruit de sjalotten in 1 el olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de zoete aardappelen, de gember en de helft van het rood pepertje toe en roer een paar keer om. Voeg het water, de bouillonblokjes en het kruidentuiltje toe. Doe een deksel op de pan en laat 25 min op een zacht vuurtje koken. Verwijder het kruidentuiltje en mix tot een gladde soep.
2
Bereid de waterkersolie: was de waterkers, dep droog en mix met 2 dl olijfolie en het teentje knoflook. Kruid naar smaak met peper en zout.
3
Verdeel de soep in borden en strooi voor het opdienen de feta erover. Sprenkel er enkele druppels waterkersolie overheen en werk af met de rode peper en een kwartje limoen.
1
Schil de zoete aardappelen, de sjalotten en de gember. Snijd daarna de zoete aardappelen en de sjalotten in stukken en hak de gember fijn. Snijd het rood pepertje overlangs, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Fruit de sjalotten in 1 el olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de zoete aardappelen, de gember en de helft van het rood pepertje toe en roer een paar keer om. Voeg het water, de bouillonblokjes en het kruidentuiltje toe. Doe een deksel op de pan en laat 25 min op een zacht vuurtje koken. Verwijder het kruidentuiltje en mix tot een gladde soep.
2
Bereid de waterkersolie: was de waterkers, dep droog en mix met 2 dl olijfolie en het teentje knoflook. Kruid naar smaak met peper en zout.
3
Verdeel de soep in borden en strooi voor het opdienen de feta erover. Sprenkel er enkele druppels waterkersolie overheen en werk af met de rode peper en een kwartje limoen.
Nutritionele informatie
Energie: 236 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Moederdag
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Feta | Bio

Delhaize

Feta | Bio

150 gr

Bio

€2,75

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Bouillon | Groenten | 12x28 | Bio

Knorr

Bouillon | Groenten | 12x28 | Bio

120 gr

Bio

€2,89

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€15,60

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.