Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCake met chocolade en studentenhaver
Delhaize logo
  • Cake met chocolade en studentenhaver

Cake met chocolade en studentenhaver

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids
Snack
Cake met chocolade en studentenhaver

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 200 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • 1 snufje zout
  • 50 g amandelpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 140 g griessuiker
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 150 g rozijnen
  • 1 koffielepel vierkruidenpoeder
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 50 g walnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakpoeder
    5 x 16 gr
    11,13 €/kg
    €0,89
    S2015081900387740000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Kruiden | Kip | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012300014670000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    2. Laat de rozijnen in een kom met heet water weken.
    3. Hak de noten en de amandelen grof.
    4. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
    5. Verwarm op een zacht vuur en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe.
    6. Neem van het vuur wanneer alles goed gesmolten is en voeg de suiker en de bloem toe.
    7. Meng goed.
    8. Doe er dan de eieren, de honing, het baking powder, de gemalen amandelen, het vierkruidenpoeder en het zout bij.
    9. Meng met de garde tot een glad beslag.
    10. Spatel er de goed uitgelekte rozijnen, de amandelen en de noten onder.
    11. Meng goed en giet in een grote, met bakpapier beklede cakevorm.
    12. Bak 1 uur in de oven.
    13. Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
    14. Serveer op kamertemperatuur.

    Kooktip

    Zoals vele chocoladecakes, zal ook deze ‘s anderendaags lekkerder zijn. Wikkel de volledig afgekoelde cake in aluminiumfolie zodat hij niet uitdroogt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Kids
    Overig
    Snack
    • Cake met chocolade en studentenhaver

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakpoeder
    5 x 16 gr
    11,13 €/kg
    €0,89
    S2015081900387740000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Kruiden | Kip | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012300014670000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000