Recept zoekresultatenCake met chocolade en studentenhaver
Delhaize logo
  • Cake met chocolade en studentenhaver
Cake met chocolade en studentenhaver

Cake met chocolade en studentenhaver

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

1 portie
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 200 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • 1 snufje zout
  • 50 g amandelpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 140 g griessuiker
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 150 g rozijnen
  • 1 kl vierkruidenpoeder
  • 2 el vloeibare honing
  • 50 g walnoten
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 200 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • 1 snufje zout
  • 50 g amandelpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 140 g griessuiker
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 150 g rozijnen
  • 1 kl vierkruidenpoeder
  • 2 el vloeibare honing
  • 50 g walnoten

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Laat de rozijnen in een kom met heet water weken.
3
Hak de noten en de amandelen grof.
4
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
5
Verwarm op een zacht vuur en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe.
6
Neem van het vuur wanneer alles goed gesmolten is en voeg de suiker en de bloem toe. Meng goed.
7
Doe er dan de eieren, de honing, het baking powder, de gemalen amandelen, het vierkruidenpoeder en het zout bij.
8
Meng met de garde tot een glad beslag.
9
Spatel er de goed uitgelekte rozijnen, de amandelen en de noten onder.
10
Meng goed en giet in een grote, met bakpapier beklede cakevorm.
11
Bak 1 uur in de oven.
12
Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
13
Serveer op kamertemperatuur.
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Laat de rozijnen in een kom met heet water weken.
3
Hak de noten en de amandelen grof.
4
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
5
Verwarm op een zacht vuur en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe.
6
Neem van het vuur wanneer alles goed gesmolten is en voeg de suiker en de bloem toe. Meng goed.
7
Doe er dan de eieren, de honing, het baking powder, de gemalen amandelen, het vierkruidenpoeder en het zout bij.
8
Meng met de garde tot een glad beslag.
9
Spatel er de goed uitgelekte rozijnen, de amandelen en de noten onder.
10
Meng goed en giet in een grote, met bakpapier beklede cakevorm.
11
Bak 1 uur in de oven.
12
Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
13
Serveer op kamertemperatuur.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Snack

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

3 × 80 gr

€8,55

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Amandelen | Ongebrand

Delhaize

Amandelen | Ongebrand

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Gedroogde rozijnen

Vahiné

Gedroogde rozijnen

2 × 125 gr

€4,90

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Totaal:
€30,76