Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenCake met chocolade en studentenhaver
Delhaize logo
  • Cake met chocolade en studentenhaver

Cake met chocolade en studentenhaver

Cake met chocolade en studentenhaver
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 200 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • 1 snufje zout
  • 50 g amandelpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 140 g griessuiker
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 150 g rozijnen
  • 1 kl vierkruidenpoeder
  • 2 el vloeibare honing
  • 50 g walnoten
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 200 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • 1 snufje zout
  • 50 g amandelpoeder
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 140 g griessuiker
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 150 g rozijnen
  • 1 kl vierkruidenpoeder
  • 2 el vloeibare honing
  • 50 g walnoten

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Laat de rozijnen in een kom met heet water weken.
3
Hak de noten en de amandelen grof.
4
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
5
Verwarm op een zacht vuur en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe.
6
Neem van het vuur wanneer alles goed gesmolten is en voeg de suiker en de bloem toe. Meng goed.
7
Doe er dan de eieren, de honing, het baking powder, de gemalen amandelen, het vierkruidenpoeder en het zout bij.
8
Meng met de garde tot een glad beslag.
9
Spatel er de goed uitgelekte rozijnen, de amandelen en de noten onder.
10
Meng goed en giet in een grote, met bakpapier beklede cakevorm.
11
Bak 1 uur in de oven.
12
Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
13
Serveer op kamertemperatuur.
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Laat de rozijnen in een kom met heet water weken.
3
Hak de noten en de amandelen grof.
4
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
5
Verwarm op een zacht vuur en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe.
6
Neem van het vuur wanneer alles goed gesmolten is en voeg de suiker en de bloem toe. Meng goed.
7
Doe er dan de eieren, de honing, het baking powder, de gemalen amandelen, het vierkruidenpoeder en het zout bij.
8
Meng met de garde tot een glad beslag.
9
Spatel er de goed uitgelekte rozijnen, de amandelen en de noten onder.
10
Meng goed en giet in een grote, met bakpapier beklede cakevorm.
11
Bak 1 uur in de oven.
12
Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
13
Serveer op kamertemperatuur.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Snack

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Vier kruiden
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Noten
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bakpoeder
Dr. oetker Bakpoeder
5 x 16 gr
0
81
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    7
    55
    Amandelen | Poeder
    Vahiné Amandelen | Poeder
    125 gr
    5
    29
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Amandel G&G
    Delhaize Amandel G&G
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    75
    Rozijnen | Sultana
    Delhaize Rozijnen | Sultana
    250 gr
    -20% voor 3
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    85
    Honing | Andalousie
    Meli Honing | Andalousie
    340 gr
    2de tegen -50%
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Bloem | Fijngebak
    Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg
    2de tegen -50%
    1
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Totaal:
    €35,18