Recept zoekresultatenButternut met spinazie, zure room en Stilton
Delhaize logo
  • Butternut met spinazie, zure room en Stilton
    A

Butternut met spinazie, zure room en Stilton

Butternut met spinazie, zure room en StiltonA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 butternutpompoen
  • 300 g spinazie
  • 155 g Stiltonkaas
  • 1 dl zure room
  • 3 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje Espelettepeper
  • grof zeezout
  • 1 butternutpompoen
  • 300 g spinazie
  • 155 g Stiltonkaas
  • 1 dl zure room
  • 3 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje Espelettepeper
  • grof zeezout

Begin met koken

: 20 min + 1u15 baktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snijd de butternut in grove stukken en lepel er de pitten uit. Behoud de schil van de pompoen en schik de stukken samen met het teentje knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met tijm, Espelettepeper en grof zeezout. Rooster de pompoen in de oven gaar gedurende ± 1.15 u. Prik regelmatig eens in de pompoen om te checken of hij gaar is, want de gaartijd verschilt naargelang de grootte van de stukken.
3
Zet een pot met 2 el olijfolie op het vuur en stoof de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4
Haal de pompoen uit de oven, schik in een mooie schaal en verdeel er de spinazie over. Lepel er wat toefjes zure room tussen en brokkel er de Stiltonkaas over.
5
Schuif de schaal nog ± 3 min in de oven zodat de kaas zachtjes kan smelten.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snijd de butternut in grove stukken en lepel er de pitten uit. Behoud de schil van de pompoen en schik de stukken samen met het teentje knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met tijm, Espelettepeper en grof zeezout. Rooster de pompoen in de oven gaar gedurende ± 1.15 u. Prik regelmatig eens in de pompoen om te checken of hij gaar is, want de gaartijd verschilt naargelang de grootte van de stukken.
3
Zet een pot met 2 el olijfolie op het vuur en stoof de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4
Haal de pompoen uit de oven, schik in een mooie schaal en verdeel er de spinazie over. Lepel er wat toefjes zure room tussen en brokkel er de Stiltonkaas over.
5
Schuif de schaal nog ± 3 min in de oven zodat de kaas zachtjes kan smelten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 386; energie (kCal): 93; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 370,88
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 386; energie (kCal): 93; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 370,88
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Stilton

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
5 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
2 × 200 gr
1
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Tijmblaadjes
Delhaize Tijmblaadjes
20 gr
2
05
Muskaatnoot | Gebroken | Molen
Delhaize Muskaatnoot | Gebroken | Molen
50 gr
3
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Zeezout | Grof | Jodium
Delhaize Zeezout | Grof | Jodium
500 gr
1
59
Totaal:
€21,86

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.