Recept zoekresultatenKlassieke côte à l'os
Delhaize logo
C
Klassieke côte à l'osC

Klassieke côte à l'os

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

5 porties
  • grof zeezout
  • 10 stengels dragon (voor de béarnaise)
  • 1 fijngehakte sjalot (voor de béarnaise)
  • 1,5 dl azijn (voor de béarnaise)
  • 1,5 dl droge witte wijn (voor de béarnaise)
  • 20 g gehakte kervel (voor de béarnaise)
  • 175 g geklaarde boter (voor de béarnaise)
  • 40 g gehakte dragon (voor de béarnaise)
  • 2 eierdooiers (voor de béarnaise)
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1 côte à l’os van ong. 1,200 kg
  • 6 takjes laurier
  • 20 g gehakte bieslook
  • 2 bosjes waterkers
  • verse tijm
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el mayonaise
  • 1 komkommer
  • 8 stronken witloof
  • grof zeezout
  • 10 stengels dragon (voor de béarnaise)
  • 1 fijngehakte sjalot (voor de béarnaise)
  • 1,5 dl azijn (voor de béarnaise)
  • 1,5 dl droge witte wijn (voor de béarnaise)
  • 20 g gehakte kervel (voor de béarnaise)
  • 175 g geklaarde boter (voor de béarnaise)
  • 40 g gehakte dragon (voor de béarnaise)
  • 2 eierdooiers (voor de béarnaise)
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1 côte à l’os van ong. 1,200 kg
  • 6 takjes laurier
  • 20 g gehakte bieslook
  • 2 bosjes waterkers
  • verse tijm

Begin met koken

: 30 min. (voorbereiding + baktijd) + 1 u. rusttijd
1
Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout, leg er de takjes tijm op en besmeer met een beetje olie.
2
Schil de komkommer en snijd hem met behulp van een mandoline in lange repen. Rol ze op en leg ze opgerold een uurtje in koud water. Snipper het witloof fijn, hak de bieslook en voeg samen. Maak een vinaigrette van de mayonaise samen met de witte wijnazijn, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Meng goed tot je een dressing verkrijgt en giet deze net voor het dresseren over het witloof. Spoel de waterkers en verwijder de steeltjes. Haal nu de komkommer uit het water en prik de 2 uiteinden vast met een takje laurier zodat je een cirkelvormig kommetje vormt en zet dit op het bord. Schik er de waterkers en de witloofsalade in.
3
Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout, leg er de takjes tijm op en besmeer met een beetje olijfolie.
4
Zet een pan met olijfolie op een hoog vuur en schroei het vlees in 5 min dicht langs beide kanten. Draai het vuur wat lager en laat het vlees nog 5 tot 10 min verder garen naargelang de gewenste bakwijze. Laat het vlees nog 5 min rusten onder aluminiumfolie alvorens je het aansnijdt. Snijd het vlees daarna in plakjes van 1,5 cm dikte.
5
Voor de béarnaise: Bereid eerst een gastrique (sausbasis) door de witte wijn samen met de azijn, de gehakte sjalot en de dragonstengels tot de helft in te koken. Zeef daarna zodat je een heldere gastrique verkrijgt. Klop nu de eidooiers samen met de gastrique schuimig op een laag vuurtje. Haal van het vuur en klop er straalgewijs de geklaarde boter onder. Kruid met peper en zout en voeg er dan de kervel en dragon bij. Serveer de côte à l’os met de groenten en de béarnaisesaus.
1
Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout, leg er de takjes tijm op en besmeer met een beetje olie.
2
Schil de komkommer en snijd hem met behulp van een mandoline in lange repen. Rol ze op en leg ze opgerold een uurtje in koud water. Snipper het witloof fijn, hak de bieslook en voeg samen. Maak een vinaigrette van de mayonaise samen met de witte wijnazijn, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Meng goed tot je een dressing verkrijgt en giet deze net voor het dresseren over het witloof. Spoel de waterkers en verwijder de steeltjes. Haal nu de komkommer uit het water en prik de 2 uiteinden vast met een takje laurier zodat je een cirkelvormig kommetje vormt en zet dit op het bord. Schik er de waterkers en de witloofsalade in.
3
Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout, leg er de takjes tijm op en besmeer met een beetje olijfolie.
4
Zet een pan met olijfolie op een hoog vuur en schroei het vlees in 5 min dicht langs beide kanten. Draai het vuur wat lager en laat het vlees nog 5 tot 10 min verder garen naargelang de gewenste bakwijze. Laat het vlees nog 5 min rusten onder aluminiumfolie alvorens je het aansnijdt. Snijd het vlees daarna in plakjes van 1,5 cm dikte.
5
Voor de béarnaise: Bereid eerst een gastrique (sausbasis) door de witte wijn samen met de azijn, de gehakte sjalot en de dragonstengels tot de helft in te koken. Zeef daarna zodat je een heldere gastrique verkrijgt. Klop nu de eidooiers samen met de gastrique schuimig op een laag vuurtje. Haal van het vuur en klop er straalgewijs de geklaarde boter onder. Kruid met peper en zout en voeg er dan de kervel en dragon bij. Serveer de côte à l’os met de groenten en de béarnaisesaus.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 710; energie (kCal): 171; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 922,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 710; energie (kCal): 171; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 922,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 5 personen

Toon:

Dragon

Delhaize

Dragon

2 × 20 gr

€3,58

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

2 × 16 gr

€13,10

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Waterkers

Delhaize

Waterkers

2 × 120 gr

€3,98

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,59

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€7,18

Reeds in je keuken

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

245 gr

€2,45

Totaal:
€54,26