1
Laat de cashewnoten een dag op voorhand in koud water weken.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in dikke schijfjes en snijd deze vervolgens in 4. Meng ze met 1 el miso, het sap van ½ sinaasappel, de olijfolie en een mespunt Chili Mix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelen over en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
3
Maak de falafels: houd een beetje koriander en basilicum apart voor de afwerking. Meng de uitgelekte kikkererwten met het sap en de geraspte zeste van de citroen, de polenta, de tahini, de komijn en de kurkuma. Hak het basilicum, de koriander en de lente-uitjes grof. Mix de gehakte kruiden, peper en zout met de andere ingrediënten fijn, tot een dikke homogene puree. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Vorm 12 kleine balletjes. Bestrijk een schaal met olie, schik er de falafels in en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
4
Kook de granenmix volgens de instructies op de verpakking.
5
Laat de cashewnoten uitlekken en pers het sap van de geraspte gember met je vingers. Mix de noten, een beetje water, de rest van de miso, het gembersap, de ahornsiroop, het sap van de andere ½ sinaasappel en van de citroen, tot een smeuïge crème.
6
Verdeel de granen, de zoete aardappelen en de falafels over grote diepe borden. Werk af met de spinazieblaadjes, de little gemharten in partjes en de rest van de kruiden. Bestrooi met een beetje Chili Mix en serveer met de cashewnotensaus.
1
Laat de cashewnoten een dag op voorhand in koud water weken.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in dikke schijfjes en snijd deze vervolgens in 4. Meng ze met 1 el miso, het sap van ½ sinaasappel, de olijfolie en een mespunt Chili Mix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelen over en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
3
Maak de falafels: houd een beetje koriander en basilicum apart voor de afwerking. Meng de uitgelekte kikkererwten met het sap en de geraspte zeste van de citroen, de polenta, de tahini, de komijn en de kurkuma. Hak het basilicum, de koriander en de lente-uitjes grof. Mix de gehakte kruiden, peper en zout met de andere ingrediënten fijn, tot een dikke homogene puree. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Vorm 12 kleine balletjes. Bestrijk een schaal met olie, schik er de falafels in en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
4
Kook de granenmix volgens de instructies op de verpakking.
5
Laat de cashewnoten uitlekken en pers het sap van de geraspte gember met je vingers. Mix de noten, een beetje water, de rest van de miso, het gembersap, de ahornsiroop, het sap van de andere ½ sinaasappel en van de citroen, tot een smeuïge crème.
6
Verdeel de granen, de zoete aardappelen en de falafels over grote diepe borden. Werk af met de spinazieblaadjes, de little gemharten in partjes en de rest van de kruiden. Bestrooi met een beetje Chili Mix en serveer met de cashewnotensaus.