Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenBuddha Bowl met falafels
Delhaize logo
  • Buddha Bowl met falafels

Buddha Bowl met falafels

Buddha Bowl met falafels
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g spinazieblaadjes
  • 150 g cashewnoten
  • 240 g 5-granenmix
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el miso ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 2 el olijfolie
  • 3 cm gember
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt gewicht) (voor de falafels)
  • 30 g polenta (voor de falafels)
  • 1 el tahini (voor de falafels)
  • 1 el olijfolie (voor de falafels)
  • 1 bussel koriander (voor de falafels)
  • 1 bussel basilicum Pistou (voor de falafels)
  • 1 kl komijnpoeder (voor de falafels)
  • 1/2 kl kurkuma (voor de falafels)
  • 2 grote zoete aardappelen bio
  • 2 little gem-hart
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 citroen
  • Chili Mix Market Fresh
  • 3 lente-uitjes (voor de falafels)
  • 1 biocitroen (voor de falafels)
  • peper en zout
  • 50 g spinazieblaadjes
  • 150 g cashewnoten
  • 240 g 5-granenmix
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el miso ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 2 el olijfolie
  • 3 cm gember
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt gewicht) (voor de falafels)
  • 30 g polenta (voor de falafels)
  • 1 el tahini (voor de falafels)
  • 1 el olijfolie (voor de falafels)
  • 1 bussel koriander (voor de falafels)
  • 1 bussel basilicum Pistou (voor de falafels)
  • 1 kl komijnpoeder (voor de falafels)
  • 1/2 kl kurkuma (voor de falafels)

Begin met koken

: 40 min. (+ 12 u. weektijd)
1
Laat de cashewnoten een dag op voorhand in koud water weken.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in dikke schijfjes en snijd deze vervolgens in 4. Meng ze met 1 el miso, het sap van ½ sinaasappel, de olijfolie en een mespunt Chili Mix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelen over en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
3
Maak de falafels: houd een beetje koriander en basilicum apart voor de afwerking. Meng de uitgelekte kikkererwten met het sap en de geraspte zeste van de citroen, de polenta, de tahini, de komijn en de kurkuma. Hak het basilicum, de koriander en de lente-uitjes grof. Mix de gehakte kruiden, peper en zout met de andere ingrediënten fijn, tot een dikke homogene puree. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Vorm 12 kleine balletjes. Bestrijk een schaal met olie, schik er de falafels in en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
4
Kook de granenmix volgens de instructies op de verpakking.
5
Laat de cashewnoten uitlekken en pers het sap van de geraspte gember met je vingers. Mix de noten, een beetje water, de rest van de miso, het gembersap, de ahornsiroop, het sap van de andere ½ sinaasappel en van de citroen, tot een smeuïge crème.
6
Verdeel de granen, de zoete aardappelen en de falafels over grote diepe borden. Werk af met de spinazieblaadjes, de little gemharten in partjes en de rest van de kruiden. Bestrooi met een beetje Chili Mix en serveer met de cashewnotensaus.
1
Laat de cashewnoten een dag op voorhand in koud water weken.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in dikke schijfjes en snijd deze vervolgens in 4. Meng ze met 1 el miso, het sap van ½ sinaasappel, de olijfolie en een mespunt Chili Mix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelen over en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
3
Maak de falafels: houd een beetje koriander en basilicum apart voor de afwerking. Meng de uitgelekte kikkererwten met het sap en de geraspte zeste van de citroen, de polenta, de tahini, de komijn en de kurkuma. Hak het basilicum, de koriander en de lente-uitjes grof. Mix de gehakte kruiden, peper en zout met de andere ingrediënten fijn, tot een dikke homogene puree. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C. Vorm 12 kleine balletjes. Bestrijk een schaal met olie, schik er de falafels in en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
4
Kook de granenmix volgens de instructies op de verpakking.
5
Laat de cashewnoten uitlekken en pers het sap van de geraspte gember met je vingers. Mix de noten, een beetje water, de rest van de miso, het gembersap, de ahornsiroop, het sap van de andere ½ sinaasappel en van de citroen, tot een smeuïge crème.
6
Verdeel de granen, de zoete aardappelen en de falafels over grote diepe borden. Werk af met de spinazieblaadjes, de little gemharten in partjes en de rest van de kruiden. Bestrooi met een beetje Chili Mix en serveer met de cashewnotensaus.
Nutritionele informatie
Energie: 776 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vegan
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Granola | Cashewnoten
    Sandra Bekkari Granola | Cashewnoten
    300 gr
    -50% Online
    3
    82
    €7,65
    Ontbijtgranen | 8-pack | Variety pack
    Kellogg's Ontbijtgranen | 8-pack | Variety pack
    2 × 215 gr
    2de tegen -50%
    4
    69
    Esdoorn | Siroop | Bio
    Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
    250 gr
    Bio
      6
      09
      Miso soup
      Saitaku Miso soup
      88 gr
      2
      85
      Gember | Bio
      Delhaize Gember | Bio
      150 gr
      Bio
        1
        89
        Kikkererwten
        Bonduelle Kikkererwten
        2 x 60 gr
        2
        69
        Polenta | Voorgekookt
        Delhaize Polenta | Voorgekookt
        450 gr
        1
        89
        Koriander | Verpakt
        Delhaize Koriander | Verpakt
        20 gr
        1
        55
        Basilicum | Verpakt
        Delhaize Basilicum | Verpakt
        20 gr
        1
        55
        Kruiden | Komijn
        Santa Maria Kruiden | Komijn
        33 gr
        3
        49
        Kruiden | Kurkuma
        Delhaize Kruiden | Kurkuma
        40 gr
        2
        09
        Zoete | Aardappelen
        Delhaize Zoete | Aardappelen
        1 kg
        • little-lione.external.82792960.svg
        3
        15
        Slaharten
        Delhaize Slaharten
        125 gr
        1
        79
        Citroen | 1 st
        Delhaize Citroen | 1 st
        1 st
        0
        69
        Kruiden | Chili Con Carne
        Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
        53 gr
        1
        59
        Witte uien | Netje
        Delhaize Witte uien | Netje
        400 gr
        1
        99

        Reeds in je keuken

        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        39
        Bloedsinaas | 4 Stuks
        Delhaize Bloedsinaas | 4 Stuks
        800 gr
        3
        49
        Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
        Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
        50 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        1
        49
        Totaal:
        €52,52