Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBrusselse wafels met siroop van clementines
Delhaize logo
  • Brusselse wafels met siroop van clementines

Brusselse wafels met siroop van clementines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Carnaval,Sinterklaas
Dessert
Brusselse wafels met siroop van clementines

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 15 g verse gist
  • 4 dl lauwe, volle melk
  • 2 el zure room
  • 1 koffielepel suiker
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 klontje boter voor het bakken
  • 1 snufje zout
  • 10 clémentines
  • 1/2 zeste biosinaasappel
  • 2 sinaasappelen (het sap)
  • 1 citroen (het sap)
  • 100 g suiker (voor de siroop)
  • 2 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • mandarijnen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022101100108550000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. baktijd + 1 u rusttijd

    1. Maak de siroop: schil de clementines en maak de partjes los. Laat de suiker 10 min. koken met het water, de zeste, het sap van de sinaasappelen en de citroen. Let erop dat de siroop niet bruin kleurt. Voeg een beetje water toe indien nodig. Voeg de clementinepartjes toe en laat nog 10 min koken. Laat afkoelen.
    2. Maak het wafelbeslag: los de gist op in de lauwe melk. Splits de eieren en klop de eiwitten op tot sneeuw.
    3. Meng de bloem, het zout, de suiker en de melk. Voeg achtereenvolgens de eigelen en de gesmolten boter toe. Meng tot je een homogeen mengsel hebt. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten bij. Doe dit in 2 keer.
    4. Laat het beslag 1 u rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
    5. Verdeel wat beslag over een ingevet wafelijzer. Draai ze na enkele minuten om. Laat ze, als ze knapperig gebakken zijn, even afkoelen op een rooster.
    6. Dien ze op met de zure room en de siroop van clementines.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Carnaval,Sinterklaas
    Overig
    Dessert
    • Brusselse wafels met siroop van clementines

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • mandarijnen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022101100108550000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000