Terugroeping product:"Dobbels vlees" verpakkingsprobleem voor 7 referenties.Meer info >

Terugroeping product:" 6XMARIE MORIN CHOC MOUSSE 100G " Aanwezigheid van ListeriaMeer info >

Terugroeping product:"Delhaize Gemengde sla" te lange houdbaarheidsdatumMeer info >

Recept zoekresultatenBrusselse wafels met siroop van clementines
Recept zoekresultatenBrusselse wafels met siroop van clementines
Delhaize logo
  • Brusselse wafels met siroop van clementines

Brusselse wafels met siroop van clementines

Brusselse wafels met siroop van clementines
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 15 g verse gist
  • 4 dl lauwe, volle melk
  • 2 el zure room
  • 1 kl suiker
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 klontje boter voor het bakken
  • 1 snufje zout
  • 10 clementines
  • 1/2 zeste biosinaasappel
  • 2 sinaasappelen (het sap)
  • 1 citroen (het sap)
  • 105 g suiker
  • 2 dl water
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 15 g verse gist
  • 4 dl lauwe, volle melk
  • 2 el zure room
  • 1 kl suiker
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 klontje boter voor het bakken
  • 1 snufje zout
  • 10 clementines
  • 1/2 zeste biosinaasappel
  • 2 sinaasappelen (het sap)
  • 1 citroen (het sap)
  • 105 g suiker
  • 2 dl water

Begin met koken

: 25 min + 30 min baktijd + 1 u rusttijd
1
Maak de siroop: schil de clementines en maak de partjes los. Laat 100 g suiker 10 min koken met het water, de zeste, het sap van de sinaasappelen en de citroen. Let erop dat de siroop niet bruin kleurt. Voeg een beetje water toe indien nodig. Voeg de clementinepartjes toe en laat nog 10 min koken. Laat afkoelen.
2
Maak het wafelbeslag: los de gist op in de lauwe melk. Splits de eieren en klop de eiwitten op tot sneeuw.
3
Meng de bloem, het zout, 1 kl suiker en de melk. Voeg achtereenvolgens de eigelen en de gesmolten boter toe. Meng tot je een homogeen mengsel hebt. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten bij. Doe dit in 2 keer.
4
Laat het beslag 1 u rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
5
Verdeel wat beslag over een ingevet wafelijzer. Draai ze na enkele min om. Laat ze, als ze knapperig gebakken zijn, even afkoelen op een rooster. Dien ze op met de zure room en de siroop van clementines.
1
Maak de siroop: schil de clementines en maak de partjes los. Laat 100 g suiker 10 min koken met het water, de zeste, het sap van de sinaasappelen en de citroen. Let erop dat de siroop niet bruin kleurt. Voeg een beetje water toe indien nodig. Voeg de clementinepartjes toe en laat nog 10 min koken. Laat afkoelen.
2
Maak het wafelbeslag: los de gist op in de lauwe melk. Splits de eieren en klop de eiwitten op tot sneeuw.
3
Meng de bloem, het zout, 1 kl suiker en de melk. Voeg achtereenvolgens de eigelen en de gesmolten boter toe. Meng tot je een homogeen mengsel hebt. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten bij. Doe dit in 2 keer.
4
Laat het beslag 1 u rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
5
Verdeel wat beslag over een ingevet wafelijzer. Draai ze na enkele min om. Laat ze, als ze knapperig gebakken zijn, even afkoelen op een rooster. Dien ze op met de zure room en de siroop van clementines.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Carnaval,Sinterklaas
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Bakkersgist
Bruggeman Bakkersgist
42 gr
0
29
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    1
    89
    Room | Zuur | Isigny
    Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
    20 cl
    2
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
    Mandarijn
    Delhaize Mandarijn
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    59
    Eetsinaas | 4ST
    Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    29
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    39
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
    4
    45
    Totaal:
    €15,62