Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde Ierse tomahawk in een mosterd- en kruidenkorstje
Delhaize logo
  • Gegrilde Ierse tomahawk in een mosterd- en kruidenkorstje
    C

Gegrilde Ierse tomahawk in een mosterd- en kruidenkorstje

door Jeroen De Pauw
Gegrilde Ierse tomahawk in een mosterd- en kruidenkorstjeC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 Ierse tomahawks
  • 3 cm gember
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel dragon
  • 1 bussel basilicum
  • 1 bussel bieslook
  • 1 bussel munt
  • 250 g mosterd op oude wijze
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 Ierse tomahawks
  • 3 cm gember
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel dragon
  • 1 bussel basilicum
  • 1 bussel bieslook
  • 1 bussel munt
  • 250 g mosterd op oude wijze
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. baktijd
1
Haal het vlees 1 u op voorhand uit de koelkast.
2
Hak de kruiden en het groen van de lente-uitjes met een mes. Meng er de mosterd onder, samen met de fijngeraspte geschilde gember.
3
Smeer de tomahawks in met olijfolie, kruid ze met peper, met zout en gril ze 3 min. per kant op de barbecue. Schuif de gloeiende houtskolen naar 1 kant en leg de tomahawks boven het lege deel van de barbecue, zodat ze met indirecte warmte bakken. Bedek ze met de kruidenmix, sluit het deksel van de barbecue en laat nog ± 15 min. bakken.
4
Bedek het vlees met aluminiumfolie, laat 3 min. rusten, snijd en serveer met bijgerechten naar keuze.
1
Haal het vlees 1 u op voorhand uit de koelkast.
2
Hak de kruiden en het groen van de lente-uitjes met een mes. Meng er de mosterd onder, samen met de fijngeraspte geschilde gember.
3
Smeer de tomahawks in met olijfolie, kruid ze met peper, met zout en gril ze 3 min. per kant op de barbecue. Schuif de gloeiende houtskolen naar 1 kant en leg de tomahawks boven het lege deel van de barbecue, zodat ze met indirecte warmte bakken. Bedek ze met de kruidenmix, sluit het deksel van de barbecue en laat nog ± 15 min. bakken.
4
Bedek het vlees met aluminiumfolie, laat 3 min. rusten, snijd en serveer met bijgerechten naar keuze.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 224 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 4,3 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 14,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 224 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 4,3 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 14,5 g
Iers
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht