• Rundsgehaktballetjes met pijnboompitten, gedroogde tomaten en parmigiano
    Nutri-Score B

Rundsgehaktballetjes met pijnboompitten, gedroogde tomaten en parmigiano

Rundsgehaktballetjes met pijnboompitten, gedroogde tomaten en parmigianoB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1,4 kg bio gekruid rundsgehakt
  • 2 kleine eieren
  • 2 kleine uien
  • 2 biocitroen
  • 2 bussels basilicum
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g gemarineerde tomaatjes
  • 100 g parmigiano
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • zout
  • 1,4 kg bio gekruid rundsgehakt
  • 2 kleine eieren
  • 2 kleine uien
  • 2 biocitroen
  • 2 bussels basilicum
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g gemarineerde tomaatjes
  • 100 g parmigiano
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 15 min. kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
  2. 2
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de uien heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de citroenen, het gehakte basilicum, de eieren, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak.
  3. 3
    Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  4. 4
    Houd 3 x 400 g balletjes apart, laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast of in de diepvriezer om de 3 andere recepten te maken.
  5. 5
    Serveer de rest van de gehaktballetjes naar eigen smaak. Schep ze bijvoorbeeld in een gestoofde saus naar keuze (tomatensaus, saus met uien …). Serveer ze eventueel bij het aperitief met een yoghurtsausje of pak ze koud in voor de lunch van de volgende dag.
  6. 6
    Tip: Voeg het paneermeel beetje bij beetje toe: je moet de hoeveelheid misschien aanpassen naargelang de stevigheid van het vleesmengsel.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
  2. 2
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de uien heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de citroenen, het gehakte basilicum, de eieren, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak.
  3. 3
    Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  4. 4
    Houd 3 x 400 g balletjes apart, laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast of in de diepvriezer om de 3 andere recepten te maken.
  5. 5
    Serveer de rest van de gehaktballetjes naar eigen smaak. Schep ze bijvoorbeeld in een gestoofde saus naar keuze (tomatensaus, saus met uien …). Serveer ze eventueel bij het aperitief met een yoghurtsausje of pak ze koud in voor de lunch van de volgende dag.
  6. 6
    Tip: Voeg het paneermeel beetje bij beetje toe: je moet de hoeveelheid misschien aanpassen naargelang de stevigheid van het vleesmengsel.
Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 3,4 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 17 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 3,4 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 17 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

  • Basil
    2 bussels

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Pijnboompitten
    100 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Paneermeel
    50 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
    400 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
    1 kg
    Bio

    Totaal:

    €6,52