Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenBrownie met chocolade en rode biet
Delhaize logo
D

Brownie met chocolade en rode biet

Brownie met chocolade en rode bietD
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 400 g gekookte rode biobiet
  • 130 g boter
  • 220 g zwarte Zwitserse chocolade met 74% cacao Delhaize
  • 250 g rietsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1/2 kl vanillepoeder
  • 100 g patisseriebloem
  • zout
  • 400 g gekookte rode biobiet
  • 130 g boter
  • 220 g zwarte Zwitserse chocolade met 74% cacao Delhaize
  • 250 g rietsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1/2 kl vanillepoeder
  • 100 g patisseriebloem
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 45 min. baktijd
1
Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
2
Snijd de bieten in blokjes en mix deze fijn.
3
Laat de boter smelten in een kookpot op een zacht vuurtje. Voeg de chocolade toe in stukjes en laat zachtjes smelten.
4
Doe de volledige eieren, de vanille en de suiker in een grote, diepe schaal en klop tot je een luchtige consistentie krijgt. Doe de bietenpuree erbij, meng, en voeg dan de gesmolten chocolade, een snuifje zout en het bakpoeder toe. Meng opnieuw. Voeg als laatste de bloem toe en meng zorgvuldig.
5
Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier, giet het deeg erin en laat 45 min. bakken in de oven.
6
Laat volledig afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen en in vierkantjes te snijden. Serveer eventueel in papieren vormpjes en versier met chocoladesnippers.
1
Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
2
Snijd de bieten in blokjes en mix deze fijn.
3
Laat de boter smelten in een kookpot op een zacht vuurtje. Voeg de chocolade toe in stukjes en laat zachtjes smelten.
4
Doe de volledige eieren, de vanille en de suiker in een grote, diepe schaal en klop tot je een luchtige consistentie krijgt. Doe de bietenpuree erbij, meng, en voeg dan de gesmolten chocolade, een snuifje zout en het bakpoeder toe. Meng opnieuw. Voeg als laatste de bloem toe en meng zorgvuldig.
5
Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier, giet het deeg erin en laat 45 min. bakken in de oven.
6
Laat volledig afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen en in vierkantjes te snijden. Serveer eventueel in papieren vormpjes en versier met chocoladesnippers.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1253; energie (kCal): 300; vetten (g): 15,9; verzadigde vetten (g): 9,6; koolhydraten (g): 33,1; suikers (g): 26,6; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 318,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1253; energie (kCal): 300; vetten (g): 15,9; verzadigde vetten (g): 9,6; koolhydraten (g): 33,1; suikers (g): 26,6; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 318,9
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Halloween
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
500 gr
Bio
    1
    65
    Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    2 × 180 gr
    Bio
      7
      55
      Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      500 gr
      1
      59
      Gist droog
      Dr. oetker Gist droog
      4 x 7 gr
      2
      89
      Eieren | Medium | Vrije uitloop
      Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
      6 st
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      09
      Vanillepoeder
      Vahiné Vanillepoeder
      8 gr
      7
      39
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      39

      Reeds in je keuken

      Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
      Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
      250 gr
      -30% Online
      3
      21
      €4,59
      Zout | Cuisine
      Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Totaal:
      €31,10