Recept zoekresultatenBouillon met comtéknoedels
Delhaize logo
  • Bouillon met comtéknoedels
    E
Bouillon met comtéknoedelsE

Bouillon met comtéknoedels

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 eieren
  • 2 lente-uien
  • 3 takjes tijm
  • 180 g (oud) brood
  • 150 g geraspte comté
  • 1 el sojasaus
  • 30 g boter
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 1 el kruiden ‘Italiaanse stijl’ Santa Maria
  • peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 lente-uien
  • 3 takjes tijm
  • 180 g (oud) brood
  • 150 g geraspte comté
  • 1 el sojasaus
  • 30 g boter
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 1 el kruiden ‘Italiaanse stijl’ Santa Maria
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 10 min. kooktijd
1
Maak een bouillon met 1 l water en 2 verkruimelde bouillonblokjes.
2
Klop de eieren in een slakom tot een omelet. Scheur het brood in kleine stukken, schep ze bij de eieren en plet ze lichtjes met een vork. Meng er de geraspte comté, de Italiaanse kruiden en de geriste tijm onder. Breng verder op smaak. Vorm 6 balletjes, dompel ze in de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Houd gedurende 5 min. net onder het kookpunt. Giet de knödels af.
3
Maak een nieuwe bouillon met 1 l water, 2 verkruimelde bouillonblokjes en de sojasaus. Laat sudderen.
4
Bak de knödels op een zacht vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met de gesmolten boter. Verdeel ze over de kommen, giet er bouillon bij en bestrooi met gesnipperde lente-uitjes. Dien meteen op.
1
Maak een bouillon met 1 l water en 2 verkruimelde bouillonblokjes.
2
Klop de eieren in een slakom tot een omelet. Scheur het brood in kleine stukken, schep ze bij de eieren en plet ze lichtjes met een vork. Meng er de geraspte comté, de Italiaanse kruiden en de geriste tijm onder. Breng verder op smaak. Vorm 6 balletjes, dompel ze in de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Houd gedurende 5 min. net onder het kookpunt. Giet de knödels af.
3
Maak een nieuwe bouillon met 1 l water, 2 verkruimelde bouillonblokjes en de sojasaus. Laat sudderen.
4
Bak de knödels op een zacht vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met de gesmolten boter. Verdeel ze over de kommen, giet er bouillon bij en bestrooi met gesnipperde lente-uitjes. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 283 kcal - Vetten: 16,8 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 14 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 283 kcal - Vetten: 16,8 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 14 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Less waste
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Tijm

Delhaize

Kruiden | Tijm

190 gr

€3,69

Comté | Geraspt

Delhaize

Comté | Geraspt

150 gr

€3,85

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€17,41